ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τριπλό μήνυμα Κασσελάκη, οι δημοσκοπήσεις και οι 10 πρώτοι σε σταυρούς

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης INTIME NEWS/ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με ομιλία σήμερα Παρασκευή στην Πάτρα ολοκληρώνει την προεκλογική του περιοδεία ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την ίδια ώρα, κλίμα ευφορίας επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά τη «μεγάλη κι ενθουσιώδη», όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου.

«Και να σκεφτείτε πως μας είχαν για τελειωμένους», είπε συγκινημένος ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος στο πλήθος που τον επευφημούσε διαρκώς.

Στέλνοντας τριπλό μήνυμα «για πατριωτική συστράτευση- δημοκρατική συσπείρωση- μαζική συμμετοχή» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μαζικώς το παρών στις κάλπες της Κυριακής, βάζοντας τέλος στην «αλαζονεία του 41%».

Η πρώτη δεκάδα των δημοσκοπήσεων

Στο μεταξύ, κορυφώνεται η μάχη του σταυρού, με τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της και η Κουμουνδούρου να δίνουν μια όσο το δυνατό ξεκάθαρη πρώτη δεκάδα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Κώστας Αρβανίτης, τον οποίο φαίνεται να στηρίζουν οι σχεδόν μισοί ψηφοφόροι που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές κι ο οποίος συνδέει την εποχή Τσίπρα με Κασσελάκη.

Δεύτερος με ανοδική τάση είναι ο Νικόλας Φαραντούρης, τρίτος ο Νίκος Παππάς και τέταρτη η Έλενα Κουντουρά.

Αυτές οι τέσσερις θέσεις θα πρέπει να θεωρούνται και σίγουρα εκλόγιμες.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και πέμπτη έδρα φαβορί είναι η Δώρα Αυγέρη, η οποία αποκτά πλέον και πανελλήνια δυναμική πέρα από τη Βόρειο Ελλάδα.

Στην έκτη θέση βρίσκουμε τον Μάριο Αθανασίου και στην έβδομη την Σοφία Μπεκατώρου, η οποία αν και ξεκίνησε ως φαβορί έχει ψυχράνει το συριζαϊκό κοινό και με τη δήλωση στήριξης που έκανε για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και το πόθεν έσχες της.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Μυρτώ Κοροβέση, στην ένατη η Δώρα Τσαμπάζη και στη δέκατη ο Γιώργος Τσίπρας.

Οι εκτιμήσεις στην Κουμουνδούρου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος, πάντως, οι περισσότεροι είναι επιφυλακτικοί αν κι αισιόδοξοι.

Όλοι, πάντως, σημειώνουν πως ήδη από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά με πρωταγωνιστή το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ σε αναζήτηση αρχηγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης