ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιμένουν από τα καλύτερα ως τα χειρότερα στον ΣΥΡΙΖΑ - Γκρίνια για τα οργανωτικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος

Image Online/INTIME NEWS

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, στις 19.30, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αύριο θα ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του με ομιλία στην Πάτρα.

Όσο πλησιάζει η Κυριακή τόσο αυξάνεται και η αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για το αποτέλεσμα, με τους πιο αισιόδοξους μάλιστα να μιλούν για ένα ποσοστό πάνω από 20%.

Από την άλλη, οι πιο μετρημένοι σημειώνουν πως λόγω της αποχής που αναμένεται να είναι υψηλή δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, από το καλύτερο ως το χειρότερο.

Γκρίνια για την ... αδιαμεσολάβητη σχέση

Δεν λείπει, επίσης, η γκρίνια για οργανωτική αποτελεσματικότητα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με αρκετούς να ισχυρίζονται πως η αδιαμεσολάβητη σχέση που επιδιώκει ο πρόεδρος με τα μέλη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς στελέχη κι όργανα.

«Δεν είναι δυνατό να βρίσκουμε με δυσκολία ανθρώπους για τα εκλογικά περίπτερα ή για εκλογικούς αντιπροσώπους», αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά.

«Ο διάβολος που κρύβεται στις λεπτομέρειες»

Την ίδια ώρα, έγγραφα που κατά την Κουμουνδούρου αποδεικνύουν τις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη προκειμένου να θολώσει το τοπίο για τα πραγματικά μεγέθη της περιουσιακής του κατάστασης έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τον διάβολο που κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Από τα έγγραφα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτουν αγορές ακινήτων που δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, αλλά και νομοθετικές «αλχημείες» που καλύπτουν νομικά την απόκρυψη μετρητών τα οποία διατηρούνται εκτός τραπεζών.

«Γι' αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με “αδιευκρίνιστα” που δεν θέλουν να εντοπιστούν»;, διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για «μαύρο χρήμα».

Διεθνής Διάσκεψη από τα ινστιτούτα Τσίπρα και Ζάεφ

Στο μεταξύ, κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο κι από την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στις 17 και 18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών, έξι ακριβώς χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

Ο διάλογος θα εστιαστεί στο μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές, στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ειρηνική επίλυση διαφορών και το ρόλο των διεθνών οργανισμών στις διπλωματικές εξελίξεις, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη δίκαιη μετάβαση στην «πράσινη» ατζέντα, καθώς και στις ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις, το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Στη Διεθνή Διάσκεψη θα συμμετάσχουν επικεφαλής διεθνών οργανισμών, πρωθυπουργοί, ευρωπαίοι επίτροποι, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών, όπως κι εκπρόσωποι κομμάτων από όλο το δημοκρατικό φάσμα με έμφαση στην εκπροσώπηση της Κεντροαριστεράς, Αριστεράς και των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης