ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν υποσχέθηκα θαύματα, δεσμεύομαι για πιο σκληρή δουλειά με νέα ορμή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

INTIME NEWS

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία με τον πρωθυπουργό να στέλνει μηνύματα στην κεντρική ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μόλις ημέρες πριν την τελική μάχη εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι επιχειρούν να εκτροχιάσουν τη χώρα από την ευρωπαϊκή πορεία της και μεταξύ άλλων τόνισε πως «...δεν υποσχέθηκα θαύματα, δεσμεύομαι για πιο σκληρή δουλειά με νέα ορμή για όσα έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Τέτοιους ευρωβουλευτές όπως αυτούς της αντιπολίτευσης που ζητούν ακόμη και τη διακοπή του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν τους έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Απέναντι σε αυτή την πολιτική η Νέα Δημοκρατία προβάλει την ευρωπαϊκή της ατζέντα απέναντι στην αμήχανη σιωπή των άλλων κομμάτων που μόνο στόχο έχουν να εκτροχιάσουν την Ελλάδα από την ευρωπαϊκή της πορεία. Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι».

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας… Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε: «Θα παραμείνει γαλάζια όλη η Ελλάδα και στις εκλογές της Κυριακής».

«Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν. Τα κέρδισε η κυβέρνησή μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός απαριθμώντας τι έχει πετύχει η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνών κόμμα.

Θέλουν να εκτροχιάσουν τη χώρα

«Τι ακούμε από την αντιπολίτευση; Τα συνθήματα αποκαλύπτουν ότι αποκλειστικός στόχος τους είναι η Ελλάδα να εκτροχιαστεί από την πορεία προόδου. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι!» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα, δεν το’χω κάνει ποτέ μου, δείχνω όμως θετική δυναμική. Τέσσερα ρήματα έχουμε για πυξίδες στην κυβέρνηση: Νιώθουμε, δρούμε, ακούμε και πάντα προσπαθούμε. Προσπαθούμε για να γινόμαστε καλύτεροι κάνοντας καλύτερη όλη την Ελλάδα».

Συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι μία αναμέτρηση διαρκείας. (…) Ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε κάτω από αυτόν της ευρωζώνης στο πιο χαμηλό σημείο εδώ και τρία χρόνια, αλλά έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε. (…) Η κυβέρνηση αυτή έδωσε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά πολύ. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας όχι μόνο με έκτακτες παρεμβάσεις και μόνιμες αυξήσεις, αλλά συνεχίζοντας την ελάφρυνση των πολιτών από φόρους και εισφορές, ώστε με αυτό τον τρόπο το εισόδημα να οχυρώνεται απέναντι στις ανατιμήσεις».

«Θα ξεπεράσουμε το μέσω μισθό των 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η πορεία τους στην Ευρώπη πέρνα μέσα από την Ελλάδα και αναφέρομαι στα Σκόπια και τα Τίρανα, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Μέχρι να λυθεί η διαφορά μας με την Τουρκία, να ζούμε χωρίς επικίνδυνες εντάσεις, σε ήρεμα νερά που θα είναι πάντα ελεύθερα και γαλάζια σαν τη σημαία μας» ανέφερε σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη πρόσθεσε: «Το μετρό θα ξεκινήσει την λειτουργία του πριν το τέλος του χρόνου. Με επέκταση στη Καλαμαριά το 2025 που θα εξυπηρετεί 350.000 κόσμο. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση που θα γίνει πλήρης επισκευή του κυβερνείου και θα δοθεί ως δημόσιος χώρος στην κοινωνία. Το flyover είναι μια ταλαιπωρία για την περιοχή, αλλά θα αποζημιωθείτε όταν ολοκληρωθεί. Κατασκευάζονται δύο νοσοκομεία, ενώ κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία».

«Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν σημασία. Ειδικά όταν κάποιοι τις χρησιμοποιούν με σύνθημα ανατροπής; Ποιου ακριβώς; Του εξοπλιστικού προγράμματος; Των αυξήσεων; Σε έναν αβέβαιο κόσμο τα επόμενα 5 χρόνια θα κρίνουν πολλά για την άμυνα της Ευρώπης. Αύριο το πρωί θα βρεθώ στη Γαλλία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία και θα βρεθώ στη Λοριάν για τις φρεγάτες. Αυτή είναι η εικόνα μας απέναντι στους υπερπατριώτες του telemarketing.» είπε ακόμη.

Ο πρωθυπουργός άφησε και μήνυμα για Σκόπια και Τίρανα: «Ο δρόμος των γειτόνων μας στην Ευρώπη περνά μέσα και από εμάς, από τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και των συνθηκών. Αυτό αφορά τόσο τα Σκόπια όσο και τα Τίρανα. Και στη Τουρκία πρέπει να ακουστεί η πρόθεση του λαού μας να χτίσει σχέση φιλίας και όχι αντιπαράθεση μαζί τους. Χωρίς εντάσεις, σε ήρεμα νερά, τα οποία θα είναι πάντα γαλάζια, σαν τη σημαία μας! Στην ίδια 5ετια που ξεκινά μετά τις 9 Ιουνίου, η ήπειρος πρέπει να υπηρετήσει την πολιτική των τριών Α, που καθοδηγεί ο ΕΛΚ: Ανταγωνιστική οικονομία, Αγροτική Πολιτική και Αμυνα ενιαία και κοινή».

Συνεχίζοντας, είπε: «Να θυμίσω ότι δύο μήνες πριν το Ταμείο Ανάκαμψης, κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα γίνει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα με την Αμυνα με το ενιαίο ταμείο, χρηματοδοτούμενο από την Ευρώπη. Εχουμε και το μεταναστευτικό. Εμείς αλλάξαμε την πολιτική της ΕΕ. Κάναμε την Ευρώπη να ασχοληθεί σοβαρά με την φύλαξη των συνόρων και θα βάλουμε ψηλά στην ατζέντα και το δημογραφικό που είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα».

«Ο Κασσελάκης τόλμησε να με πει Αλ Καπόνε και δεν ζήτησε συγγνώμη»

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, δεν άφησε ασχολίαστα τα σχόλια του Στ. Κασσελάκη προς αυτόν.

«Η σημασία της κάλπης έχει και εσωτερικό αντίκτυπο. Αυτοί που κρύβουν το προσωπικό τους πόθεν έσχες, διακινούν για τους υπόλοιπους εύκολες παροχές 45 δις για την τετραετία. Χρήματα ανύπαρκτα από λεφτόδεντρο. Οι ίδιοι δηλητηριάζουν με ψέματα την Ευρώπη και οδηγούν σε νέα επιτήρηση τη χώρα πριν από την οριστική χρεοκοπία. Δεν θα μιλήσω για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που τόλμησε να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό ''Αλ Καπόνε'' και δεν ζήτησε μια συγνώμη. Δεν με ενδιαφέρει, ας πολιτεύεται όπως θέλει. Εγώ δεν θα επιτρέψω να γυρίσει η χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης με προγράμματα και επιδόματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία και την στέγαση, τα οποία έχει ήδη πετύχει.

«Ευρώπη είναι τα μέτρα εναντίον της βίας κατά γυναικών, του μπούλινγκ. Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ότι το κράτος είναι δίπλα τους. Ευρώπη είναι τα γήπεδα χωρίς βία και να πω μπράβο στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καταφέρνουμε μεθοδικά να διώξουμε τους χούλιγκαν από τα γήπεδα. Αν άλλοτε παλέψαμε να μείνουμε Ευρώπη το 2015, σήμερα είμαστε Ευρώπη και βαδίζουμε στο να γίνουμε πρωταγωνιστές της. Έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, αλλά ο δρόμος έχει χαραχθεί. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνέχεια και συνέπεια. Να αρνηθούμε την αδράνεια και την αδιαφορία. Να πάμε στις κάλπες και να τις γεμίσουμε με γαλάζια ψηφοδέλτια. Να διαψεύσουμε αυτούς που πιστεύουν ότι οι εκλογές είναι δεύτερης κατηγορίας. Δεν είναι. Πρέπει να πάμε για να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνθήματα αποδοκιμασίας. Το ζητούμενο είναι άλλωστε να μετρήσουν τα μεγάλα και σημαντικά και όχι τα επί μέρους και τα μικρά. Όλοι μαζί να την αντιμετωπίσουμε τη ψήφο ως μία ενθάρρυνση να τρέξουν πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Είναι μια απόφαση ευθύνης και ωριμότητας για την επόμενη μέρα στη χώρα.

Ποτέ δεν υποσχέθηκα θαύματα. Θα δεσμευτώ για πιο σκληρή δουλειά και πιο ορατά αποτελέσματα. Με νέα ορμή να γίνουν πραγματικότητα τα πολλά που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με το κεφάλι χαμηλά. Κάποιοι με θέλουν εκτός Ελλάδας σε τιμητικά αξιώματα. Θα απαντήσω με στίχο γνώριμο σε εσάς: Δε πάω πουθενά, εδώ θα μείνω. Να συμβάλλω στην πρόοδο της Ελλάδος. Όχι σε πειραματισμούς, περιπέτειες και πισωγυρίσματα. Με λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια».

* Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Πλατεία Συντάγματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης