ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση για Κασσελάκη: Παραβίασε το νόμο, δεν έδειξε πόθεν έσχες, εξαπατά και συκοφαντεί

Κυβέρνηση για Κασσελάκη: Παραβίασε το νόμο, δεν έδειξε πόθεν έσχες, εξαπατά και συκοφαντεί

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Αρκετό «έσχες», καθόλου «πόθεν», τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις, παραβίαση του νόμου, μισά λόγια, συκοφαντίες και νέα ερωτήματα. Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το μήνυμα Μαξίμου το οποίο από σήμερα ξεδιπλώνεται, στη δεύτερη φάση της επιχείρησης αποδόμησης του αφηγήματος Κασσελάκη λίγο πριν από τις εκλογές.

Υποσχέθηκε να παρουσιάσει το πόθεν έσχες του και αντί αυτού έδειξε ένά μονοσέλιδο excel, παραδέχθηκε πως παραβίασε το νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει με τη συμμετοχή του σε εταιρεία αλλοδαπής, συκοφάντησε τον Πρωθυπουργόγια την περιουσία του, έχει δανειακές υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 1,8 εκ. ευρώ και όμως διάγει πολυτελή βίο….με αυτοκίνητα αξίας 250.000 ευρώ το ένα και 101.000 ευρώ το άλλο, με νέο σπίτι 1,7 εκ. ευρώ στο Κολωνάκι και ένα σπίτι-παλάτι με πισίνα στη Νέα Υόρκη.

Με αυτά τα επιχειρήματα ως βάση, το Μαξίμου προετοιμάζεται από σήμερα να επιτεθεί κατά μέτωπο στον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκοντας τα «κενά» στα όσα δήλωσε και έτσι να τον σύρει σε «απολογία διαρκείας» μέχρι και την ώρα της κάλπης εξαϋλώνοντας την όποια δυναμική του σε ένα αριστερό ακροατήριο.

«Πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης»

Το πρώτο χτύπημα του Μαξίμου θα έχει να κάνει με το ότι αυτό που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη δεν θυμίζει σε τίποτα δήλωση πόθεν έσχες. Όλοι όσοι καλούνται να καταθέσουν μία κανονική φόρμα πόθεν έσχες θα εξηγήσει το Μαξίμου, γνωρίζουν πως αποτελείται από σχεδόν 11 ολόκληρες σελίδες και περιλαμβάνει εξαντλητικές εξηγήσεις για έσοδα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο έτος, ακίνητα καθώς και εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, ομόλογα και κάθε είδους ομολογίες: αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, καταθέσεις σε Τράπεζες, Ταμιευτήρια και άλλα Πιστωτικά Ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, πλωτά και εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και τα κάθε χρήσης οχήματα και συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση.

Η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όμως, στη γιγαντοοθόνη στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δεν περιλαμβάνει συμβόλαια ακινήτων, βεβαιώσεις και παραστατικά, βεβαιώσεις για μίσθωση θυρίδων κ.α. και όπως αναμένεται να τονίσει σήμερα η Κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να παρουσιάσει τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει.

Αποκάλυψε δε, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίστηκε να δηλώνει πως θα τα… καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS».

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023 πριν από τις ευρωεκλογές και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναρωτώμενος το πώς απέκτησε όπως είπε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, το αν δηλώθηκε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι και αναφέρθηκε σε off shore στα νησιά Κέιμαν.

Πρόκειται για ψεύδη και χυδαίες συκοφαντίες για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού απαντά το Μαξίμου και ξεκαθαρίζει πως σε αντίθεση με τον κ.Κασσελάκη ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Πρωθυπουργού στον Σκάι 100.3 όπου υπενθύμιζε πως οποιοσδήποτε μπορεί να δει το πόθεν έσχες του και το τι είναι από κληρονομιά, τι έχει αποκτηθεί από τη σύζυγό του στην πορεία, τι περιουσιακά στοιχεία έχουν πουλήσει για να μπορέσουν να συντηρήσουν τα παιδιά και για τις σπουδές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ