ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μέιλ Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για τα περιουσιακά στοιχεία του πρωθυπουργού το 2023

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τον πρωθυπουργό Eurokinissi

Το μέιλ που έστειλε το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο στο οποίο επισυνάπτεται Excel προς συμπλήρωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε στη δημοσιότητα η Βούλα Κεχαγιά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, με ανάρτησή της στις προσωπικές της σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνεται προσωπικώς στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Το μέιλ Κασσελάκη σε Μητσοτάκη.

Βούλα Κεχαγιά

Ειδικότερα, τον «παρακαλεί» όπως συμπληρωθεί το Excel και δημοσιοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη για το 2023.

Σε ανακοίνωση, εξάλλου, του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη αναλυτικά την περιουσιακή του κατάσταση, όπως είχε υποσχεθεί και χωρίς να έχει τη νομική υποχρέωση, αλλά αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εκείνων που λογοδοτούν στο λαό, τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος, από εκείνους που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής μόνο όταν κουτοπόνηρα και προσχηματικά προσπαθούν να διαβάλουν τον αντίπαλό τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τώρα που η προσπάθεια σπίλωσης Κασσελάκη από το σύστημα Μαξίμου και τους παρατρεχάμενούς του έπεσε στο κενό, ήρθε η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει καιρό τώρα.

«Για αρχή, ας δώσει κι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την τωρινή περιουσιακή του κατάσταση, για το 2022 και το 2023. Ας απαντήσει για τα 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή – και να μην ξεχάσει τον Βολταίρο-, ας απαντήσει για την offshore. Και να απαντήσει και για το κόμμα του με το μισό δισ. ευρώ χρέος στις τράπεζες και την πανάκριβη επικοινωνιακή του καμπάνια», αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Κυρίως όμως, ο πρωθυπουργός καλείται από το ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν οι πολίτες δώσουν την ετυμηγορία τους στην κάλπη, να εξηγήσει:

- «Γιατί δεν μιλάει με θάρρος και ειλικρίνεια για όσα συνέβησαν τις πρώτες ώρες και ημέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών; Γιατί κρύβεται πίσω από μισές εξηγήσεις για μυστικές συσκέψεις, γιατί δεν αναλαμβάνει, έστω τώρα, τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και τους κρυπτόμενους, νυν και πρώην, υπουργούς του;

- Γιατί δεν σταματάει την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη; Γιατί δεν δεσμεύεται ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα αφήσει να κριθούν οι υπουργοί ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, χωρίς να κρύβονται πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία;

- Αδιαφορεί, αδυνατεί ή απλώς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών; Γιατί καλύπτεται πίσω από αστείες δικαιολογίες όταν διαπράττονται γυναικοκτονίες μπροστά σε αστυνομικά τμήματα; Γιατί δεν προχωρά σε γενναίες τομές στην Αστυνομία;

- Γιατί αρνείται ακόμα να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, του Predator, των “νόμιμων” παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ; Γιατί επιχειρεί να φιμώσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, γιατί πλήττει βάναυσα κάθε αρχή του κράτους δικαίου;

- Γιατί αφήνει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, στα βασικά αγαθά, στα τρόφιμα, στην ενέργεια; Γιατί υποβάλλει τους πολίτες αυτής της χώρας στο καθημερινό βασανιστήριο να μετράνε και το ευρώ, γιατί τους βάζει να παλεύουν με πράσινα και κίτρινα τιμολόγια, γιατί τους στερεί τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια;

Και πριν βιαστεί να εφεύρει νέες δικαιολογίες, ας θυμάται ο Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν θέλουν άλλο να ζουν μισή ζωή, και θα τιμωρήσουν όσους επιχειρούν, για μια ακόμη φορά, να τους κοροϊδέψουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης