ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βροχή» τα αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ τη χειρότερη ώρα – «Λαλούν πολλοί κοκκόροι»

«Βροχή» τα αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ τη χειρότερη ώρα – «Λαλούν πολλοί κοκκόροι»
Ο Στέφανος Κασσελάκης Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/INTIME NEWS

Δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία προεκλογική εβδομάδα, αφού τα αυτογκόλ πέφτουν βροχή.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο, από την οποία αποχώρησε, με τους επιτελείς τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην Κουμουνδούρου, να ρίχνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την επιλογή να μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εχθρικό περιβάλλον, χωρίς να έχει να κερδίσει πολλά από κάτι τέτοιο.

«Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει», λένε στο CNN Greece άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να περιγράψουν το οργανωτικό χάος γύρω από το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες Κασσελάκη, στο οποίο έχουν λόγο πολλοί- αρμόδιοι και μη- και το οποίο «αλλάζει ημέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα».

Στην περίπτωση της Ρόδου, για παράδειγμα, κάποιοι μιλούν για «παραγοντιλίκια» τα οποία στοίχισαν στην εικόνα του κόμματος στα Δωδεκάνησα αλλά και πανελληνίως.

Η αυτοδέσμευση Κασσελάκη για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αυτοδέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές, είχε μετατραπεί «σε πυρηνικό όπλο» στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να αποδομήσει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο που θέλει να πρεσβεύσει ο κ. Κασσελάκης.

Και μπορεί η δικαιολογία του τελευταίου, ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η σχετική πλατφόρμα κι ότι η ημερομηνία υποβολής του πόθεν έσχες έχει πάρει παράταση μέχρι την 1η Ιουλίου να είχε νομικό πάτημα, σε πολιτικό επίπεδο όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμενε εκτεθειμένος στις επιθέσεις των αντιπάλων του μέχρι να αποφασίσει να ανακοινώσει την περιουσιακή του κατάσταση σήμερα Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη.

«Βλέπουν» πανικό και χυδαιότητα Μητσοτάκη

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κάνουν λόγο για πανικό, αλλά και πολιτική χυδαιότητα Μητσοτάκη που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή.

«Στα επτά ερωτήματα που του έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση από τον πρωθυπουργό– που έκανε πως δεν είχε δει την ανάρτηση- ήταν μία: Φταίει το πόθεν έσχες Κασσελάκη. Δεν είναι τυχαία η νέα έκρηξη τοξικότητας Μητσοτάκη με τα 42 ακίνητα: Θέλει να περάσει η τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές πετώντας την μπάλα στην εξέδρα», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Η προεκλογική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα, στις 19.30, στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα παραστεί νωρίτερα στην Αθήνα, στις 11:00, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στη συνέντευξη Τύπου της συντονιστικής επιτροπής ελεύθερων επαγγελματιών– επιστημόνων– επαγγελματοβιοτεχνών– εμπόρων, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει κοινή δημόσια δράση κι ενιαία δικαστική αντιμετώπιση έναντι του νέου φορολογικού νόμου 5073/2023 που ανάμεσα σε άλλα καθιερώνει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. ​

Αύριο βράδυ, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στο Ηράκλειο, ενώ δεν αποκλείεται νωρίτερα να επισκεφθεί και το Αρκαλοχώρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ