ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ κατά Κασσελάκη «για τις αξίες του Νίκου Μπελογιάννη»: «Τυχοδιωκτισμός σε άλλο level»

ΚΝΕ κατά Κασσελάκη «για τις αξίες του Νίκου Μπελογιάννη»: «Τυχοδιωκτισμός σε άλλο level»
KNE

«Ο καθένας γράφει την ιστορία που αρμόζει στις ιδέες του. Η ιστορία του ΚΚΕ δεν ακυρώνεται! Δεν παραχαράσσεται!», αναφέρει στο μήνυμά της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας προς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με σποτ που δημοσίευσε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα.

Το σποτ της ΚΝΕ ξεκινά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πως «το κεφάλαιο δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση» αλλά και το ότι «το ΝΑΤΟ είναι μία αμυντική συμμαχία, είναι μία ιερή αμυντική συμμαχία».

Η αφορμή για το βίντεο της ΚΝΕ, το οποίο επί της ουσίας διαμηνύει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους ήρωες και την ιστορία του ΚΚΕ, ήταν η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης».

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις «αξίες» που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του.
Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις «ιερές συμμαχίες» του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι «συνέταιροι», αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους.
Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!» αναφέρει σε ανάρτηση στο X.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ