ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επανέρχεται το σχέδιο «βουλευτοποίησης» Κασσελάκη – Τι βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Επανέρχεται το σχέδιο «βουλευτοποίησης» Κασσελάκη – Τι βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επανέρχεται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το σενάριο «βουλευτοποίησης» του Στέφανου Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μας λένε πως τα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να μένει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός κοινοβουλευτικής δράσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, όπως σημειώνουν, αξιοποιεί αυτό το μειονέκτημα στην επιχειρηματολογία του και κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Το πρόβλημα, μάλιστα, διογκώνεται από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτές- είτε γιατί δεν εκλέχθηκαν οι υποψήφιοί του πέρυσι είτε γιατί αποχώρησαν και συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς- σε αρκετές περιφέρειες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Α’ Αθηνών όπου η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μείνει χωρίς βουλευτή λόγω της αποχώρησης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιόπουλου και την περιφέρεια εκπροσωπεί ατύπως η βουλεύτρια Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα.

Παραλλήλως, η Κουμουνδούρου έχει στερηθεί περί τους 120 επιστημονικούς συνεργάτες, όσοι δηλαδή αντιστοιχούν στους 11 βουλευτές που ανήκουν σήμερα στη Νέα Αριστερά.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, θεωρούν βέβαιο ότι αν ο κ. Κασσελάκης καταλήξει στην απόφαση να γίνει βουλευτής δεν θα σταθούν εμπόδιο όχι μόνο οι νυν βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να παραιτηθούν- Ηλιόπουλος, Αποστολάκης, Ακρίτα-, αλλά και οι επιλαχόντες που προηγούνται του ιδίου.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως αν η αποχή κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα- πάνω από 60%- οι χαμένοι θα είναι οι ίδιοι γιατί αυτή εικάζουν πως θα προέρχεται κυρίως από την Αττική και τις νεότερες ηλικίες όπου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις, διατηρούν ένα προβάδισμα απέναντι στη ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, και μεταξύ σοβαρού κι αστείου εύχονται οι καιρικές συνθήκες τη μεθεπόμενη Κυριακή να είναι τέτοιες που να αποτρέψουν μαζική έξοδο προς τις παραλίες.

Με την κλεψύδρα, επίσης, να μετρά πλέον ανάποδα για τις 9 Ιουνίου, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται προετοιμασμένοι για σωρεία νέων επιθέσεων σε όλα τα επίπεδα και με κάθε μέσο «από τα κέντρα που ελέγχει το Μαξίμου».

Σε αυτό εντάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τη «στημένη, σε διατεταγμένη υπηρεσία» συνέντευξη, όπως την αποκαλούν του προέδρου τους στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice» και την δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη, την οποία χρεώνουν στην κυβερνητική παράταξη.

Στο ευρύτερο σχέδιο να πλήξουν τον κ. Κασσελάκη εντάσσουν οι ίδιες πηγές και τα σενάρια που «διοχετεύονται σκοπίμως από ορισμένα ΜΜΕ» για δήθεν προβλήματα στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τις προεκλογικές περιοδείες του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Δευτέρα, στις 19:30, θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Λευκό Πύργο. ​

Νωρίτερα, κλιμάκιο του κόμματος υπό τους γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιάννη Βουλγαράκη, θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και σε λαϊκές αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ