ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: «Πράσινο φως» για πέντε συμβάσεις αναδάσωσης 58.000 στρεμμάτων γης

Σκυλακάκης: «Πράσινο φως» για πέντε συμβάσεις αναδάσωσης 58.000 στρεμμάτων γης

Διαδικασία καθαρισμού καμμένων εκτάσεων για να προχωρήσει η αναδάσωσή τους

INTIME NEWS

Η αναδάσωση 58.000 στρεμμάτων προγραμματίζεται με πέντε συμβάσεις ύψους 52,10 εκατ. ευρώ, οι οποίες υπεγράφησαν σήμερα, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης.

Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης αφορά στην αποκατάσταση υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων, με τη χρήση αυτόχθονων ειδών.

Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί το σχέδιο είναι η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία και η Βόρεια Εύβοια.

Αναλυτικά οι πέντε συμβάσεις:

  • «Εκτάσεις προς αναδάσωση αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αιγάλεω, Καπανδριτίου, Λαυρίου, Μεγάρων και Πειραιά», με ανάδοχο την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Τ & Τ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. (ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ)»
  • «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πεντέλης», με ανάδοχο την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Τ & Τ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. (ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ)»
  • «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πάρνηθας», με ανάδοχο την «ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  • «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης», με ανάδοχο την «ΟΡΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»
  • «Εργασίες αναδάσωσης με μαύρη πεύκη σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης», με ανάδοχο τον «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Να σημειωθεί ότι, το ΤΑΙΠΕΔ είναι η Διενεργούσα Αρχή και ενεργεί κατ' εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος ως Αναθέτουσα Αρχή, εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου. Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ ωρίμασε και δημοπράτησε τα έργα που υλοποιούνται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης.

Το «παρών» στην ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, η Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Γιούλη Βουρνά, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ