ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Kαταγράφουμε επίπεδα ρεκόρ στις εξωτερικές επενδύσεις

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς Εurokinissi

Ως εκπληκτικά θετική περιέγραψε την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «ξεπεράσαμε τις προσδοκίες και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μετά από μια βαθιά κρίση ξεκινήσαμε ανάκαμψη και κινηθήκαμε ταχύτερα προς την ανάκαμψη. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι σταθερή και έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση βελτιώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον, σημειώνοντας ότι «αυτό έχει αναγνωριστεί από τις αγορές όπως αποδεικνύει η σημαντική μείωση του κόστους των ομολόγων. Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση».

Σημείωσε δε ότι «θα πρέπει να καλύψουμε το μεγάλο κενό που δημιούργησαν οι προηγούμενες δεκαετίες από πλευράς επενδύσεων. Το έδαφος που καλύψαμε είναι τεράστιο άλλα έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας».

Όσον αφορά την κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι »χρειαζόμαστε κοινές αμυντικές πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για το κοινό καλό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης