ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ - Η ακρίβεια το μεγαλύτερο «αγκάθι»

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ - Η ακρίβεια το μεγαλύτερο «αγκάθι»

Άσκηση εκλογικού δικαιώματος (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημιουργήθηκε για λογαριασμό του MEGA.

Ειδικότερα, ποσοστό 26,8% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία και 12,8% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9,9%, το ΚΚΕ με 8,1%, η Ελληνική Λύση με 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% η ΝΙΚΗ με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,5% και το ΜΕΡΑ25 με 1,4%.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, ποσοστό 31% συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα, διπλάσιο απ' ό,τι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει ποσοστό 15,7%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με το 12%, το ΚΚΕ με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά της τάξεως του 7,9%, ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 7,3%.

Ποσοστό άνω του κατώτατου ορίου του 3% συγκεντρώνουν η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η ΝΙΚΗ με 3,8%, το 3,3% το ΜΕΡΑ25 και τέλος η Νέα Αριστερά με το οριακό 3%.

metron_ektimisi

Στο μεταξύ, η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, σε συντριπτικό ποσοστό 40%. Ακολουθεί η οικονομία, η ανεργία, η κρίση των θεσμών και η εξωτερική πολιτική.

problhmata, akribeia

Αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αξιολογώντας τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην έρευνα θετική άποψη φέρεται να έχει το 34% για τον πρωθυπουργό και 19% της αντιπολίτευσης.

metron, axiologisi

Ούτε θετική, ούτε αρνητική έχει το 6% και για τους δύο, ενώ αρνητική άποψη φαίνεται να έχουν το 59% για τον πρωθυπουργό και 72% για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη δυσαρέσκειά τους, όμως, εκφράζουν στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στη δημοσκόπηση ως προς την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 61% εκτιμά ότι η χώρα μας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ στη σωστή εκτιμά που κινείται μόλις το 33%.

metron_dusareskeia

Τι άποψη έχετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ποσοστό 49%, ουδέτερη του 6% και αρνητική ποσοστό 43%.

metron, ee

ΔΗΜΟΦΙΛΗ