ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «Η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης - Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα το 2015»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του για τις Ευρωεκλογές

EUROKINISSI

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από όπου απεύθυνε ομιλία στους πολίτες, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Ευρώπης. Εμείς υπογράψαμε τη ληξιαρχική πράξη της ευρωπαικής Ελλάδας και την κρατήσαμε το δύσκολο καλοκαίρι 2015» είπε στην ομιλία του και συνέχισε:

«Όταν χρειάστηκε να πάρουμε μια απόφαση που μας στοίχησε κομματικά ήταν όμως υπεύθυνη εθνικά για να μην οδηγηθούμε άρον άρον στην έξοδο από το ευρω που θα ισοδυναμούσε με καταστροφή».

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα ληφθούν πάλι κρίσιμες αποφάσεις στην Ευρώπη» σημείωσε και μίλησε για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης που όπως είπε είναι ένα έργο που θα μπορούσε να το χρηματοδοτήσει η Ευρώπη.

«Βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσω ευρωπαική χρηματοδότηση», σημείωσε.

συνεχίζοντας με το θέμα της ακρίβειας, επανέλαβε ότι είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που ταλανίζει τα νοικοκυριά.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα με την ακρίβεια. Η απάντηση σε είναι οι καλύτεροι μισθοί και συντάξεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι τέτοιο που στις 9 Ιουνίου να μην αμφισβητήσει κανένας την κυβέρνηση. Σήμερα ξαναζούμε επανάληψη της ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα με τα εξής χαρακτηριστικά: Τοξικότητα και ψέματα από την αντιπολίτευση και τάξιμο δεκάδων δισ. που σήμερα δεν υπάρχουν.

«Έστειλα στην πρόεδρο της Κομισιόν με τόνο αυστηρό για τις τιμές των πολυεθνικών, ζητώντας την βοήθεια της Ευρώπης γιατί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Και η αριστερά τα έβαλε μαζί μας γι’ αυτό. Επειδή δίνουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την ύδρευση, τη διαχείριση απορριμμάτων και την στέγη για τους επιστήμονες.

«Προσωπική δέσμευση να βελτιωθεί το σύστημα ύδρευσης στη Κέρκυρα. Προσωπική μου δέσμευση να το δρομολογήσουμε μετά τις εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τοξικότητα και ψέμα στον ΣΥΡΙΖΑ σε lifestyle περιτύλιγμα

«Αυτό το οποίο με προβληματίζει ακόμα περισσότερο, φίλες και φίλοι, είναι ότι αισθάνομαι μερικές φορές ότι ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου και μιας πολιτικής ρητορικής η οποία έχει πληγώσει την χώρα.

Σε ένα μπορεί αυτή την φορά πιο lifestyle περιτύλιγμα, με άλλες πρακτικές και συνήθειες επικοινωνίας -δεν θέλω να τις σχολιάσω, ο κάθε πολιτικός αρχηγός επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο-, με δύο, όμως, χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την παλιά εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι η τοξικότητα και το ψέμα. Αυτά δεν έχουν αλλάξει, έχουν παραμείνει ακριβώς τα ίδια.

Και το δεύτερο είναι το τάξιμο δεκάδων δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων για τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα χρηματοδοτικοί πόροι για να μπορέσει αυτό να γίνει πράξη.

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης