ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Κασσελάκη σε Αγίους Τόπους και Παλαιστίνη – Ο διττός στόχος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Βηθλεέμ και Ραμάλα θα είναι οι τέσσερις σταθμοί του ταξιδιού του Στέφανου Κασσελάκη στους Αγίους Τόπους και στην Παλαιστίνη την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μας λένε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιτραπεί η είσοδος στο Ισραήλ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν τίποτα.

Από εκεί και πέρα μας διαβεβαιώνουν ότι η «μεγάλη επιθυμία» Κασσελάκη να επισκεφθεί την Παλαιστίνη δεν προέκυψε αυτή την εβδομάδα με αφορμή την αναγνώρισή της από Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία αλλά η σχετική προεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Κατά την παραμονή του στην περιοχή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, καθώς και με εκπροσώπους του ΟΗΕ.

Την Κυριακή θα βρεθεί στην Ιερουσαλήμ και στη Βηθλεέμ και τη Δευτέρα στη Ραμάλα.

Τον κ. Κασσελάκη θα συνοδεύουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, οι τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας, Ρένα Δούρου και Βαγγέλης Αποστολάκης αντιστοίχως, καθώς κι ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ως προς το πολιτικό περιεχόμενο της επίσκεψης, ο στόχος είναι διττός, όπως μαθαίνουμε.

Κατά πρώτον είναι ανθρωπιστικός, δηλαδή η διπλωματική συνδρομή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αξιοποιώντας και τη σχετική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Κατά δεύτερον, η συνδρομή στο να επιτευχθεί μέσω διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης θα παραβρεθεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, στο Grand Hyatt Athens στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 11:00.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της παρουσίας του στο συνέδριο θα πραγματοποιήσει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.​

Νωρίτερα, στις 07:45, ο κ. Κασσελάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με την δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.​

Από την άλλη, ματαιώθηκε, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η συνδιάσκεψη πασοκογενών στελεχών που είχε προγραμματιστεί σε κεντρικό ξενοδοχείο για σήμερα Σάββατο.

Όπως μαθαίνουμε, επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις ανάμεσα στα 65 με 70 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κι άλλων κομματικών οργάνων με προέλευση από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία κατέληξαν στην απόφαση πως η σύνταξη και η δημοσιοποίηση κειμένου κριτικής κατά της ηγεσίας λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ωφελούσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε το ή τα κείμενα συμβολής ενόψει και του προσυνεδριακού διαλόγου για το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου να κατατεθούν απευθείας στον κ. Κασσελάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης