ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το άτυπο προεκλογικό debate της Παρασκευής στη Βουλή και ο γαλάζιος στόχος των εννέα ευρωβουλευτών

Eurokinissi

Δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, την Παρασκευή στη Βουλή θα λάβει χώρα το πρώτο ανεπίσημο debate όλων των πολιτικών αρχηγών. Μπορεί η προ ημερησίας συζήτηση να έχει ως αφορμή την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες όμως θα επεκταθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, από τις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και τα ελληνοτουρκικά, μέχρι την άμυνα, την ασφάλεια και την υγεία.

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε έναν προεκλογικό Μαραθώνιο στη Μακεδονία και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί σε γειτονιά της Αττικής ενώ την Παρασκευή να επισκεφθεί την Άρτα και τα Γιάννενα.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο «Power Summit 2024», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων των Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (Eurelectric), στο Λαγονήσι.

Debate εφ’ όλης της ύλης

Όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από την Καστοριά, πρόθεσή του είναι την Παρασκευή στη Βουλή να λάβει χώρα ένα άτυπο εφ΄ όλης της ύλης debate για τα ζητήματα πρωτίστως της οικονομίας με ξεκάθαρο στόχο να φανεί η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση και να έρθει πιο κοντά στο στόχο του 33% και της εκλογής εννέα Ευρωβουλευτών. Ένας στόχος που σχετίζεται άμεσα και με το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Ευρωβουλής.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες έχει να κάνει με τις τιμές των βασικών αγαθών, με τα ενοίκια και τους μισθούς, δηλαδή με την ίδια του την καθημερινότητα.

Ειδικά για την ακρίβεια στα τρόφιμα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει πως η απάντηση δεν είναι μόνο οι έλεγχοι, οι παρεμβάσεις και τα πρόστιμα αλλά κυρίως η διαρκής στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, οι αυξήσεις των μισθών, οι αυξήσεις των συντάξεων και οι μειώσεις των φόρων. κάτι για το οποίο η κυβέρνησή του πασχίζει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αυτό είναι το μόνο ανάχωμα τονίζει η Κυβέρνηση και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά όταν η ακρίβεια θα υποχωρήσει.

«Προτείνουν φορομειώσεις 10 δις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους με τον ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος στις εξαγγελίες της Κουμουνδούρου περί μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει λόγο για ακοστολόγητες προτάσεις καθώς σύμφωνα με Κυβερνητικούς υπολογισμούς η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγεται μια τρύπα 2,5 δισεκατομμυρίων τον χρόνο.

Η Κυβέρνηση θα ζητήσει μάλιστα να κοστολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων ώστε να ξεχωρίσουν αυτοί οι οποίοι μιλούν υπεύθυνα από αυτούς που μιλούν ανεύθυνα.

«Ποτέ, ποτέ ξανά με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με εμένα Πρωθυπουργό η Ελλάδα δεν θα ξαναζήσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έζησε την περασμένη δεκαετία. Τα αφήσαμε πίσω μας αυτά» δήλωσε από την Καστοριά, κάστρο της Νέας Δημοκρατίας στο Βορρά ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως δεν θα επιτρέψει να μετατρέψουν αυτή την πολιτική αντιπαράθεση σε μία αρένα γεμάτη χυδαιότητα και τοξικότητα, με fake news, με ψέματα και συκοφαντίες.

Τα τέσσερα στοιχήματα του Κ. Μητσοτάκη

Ενόψει ευρωεκλογών η Κυβέρνηση τοποθετεί ξεκάθαρα στο δημόσιο διάλογο τέσσερα συγκεκριμένα στοιχήματα για την επόμενη μέρα τα οποία οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη μπροστά από την κάλπη.

Αν η χώρα θα συνεχίσει να εξασφαλίζει ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για να γίνεται η ζωή των πολιτών καλύτερη, όπως ένα Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα διαπραγματευτεί δυναμικά επιπλέον πόρους για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αν θα συνεχίσει να δίνεται βάρος στην άμυνα και στην ασφάλεια των συνόρων με μία δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και αν θα μπουν όρια στις πολυεθνικές που μπορεί να βλέπουν την Ελλάδα ως μια μικρή αγορά και να τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα στην Ελλάδα απ’ ό,τι στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης