ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «Μακεδονική Φάλαγγα» Μητσοτάκη και οι πατριώτες του «γλυκού νερού»

Ο πρωθυπουργός σε περιοδεία Eurokinissi

Επιμένει στην εκστρατεία στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει ευρωεκλογών ο Πρωθυπουργός σχηματίζοντας μία γαλάζια «μακεδονική φάλαγγα» με στόχο τα μικρά δεξιά κόμματα, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας. 

Η εκστρατεία Μητσοτάκη δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές υψώνει μία πολιτική «σάρισσα» και επιχειρεί να κρατήσει τους αντιπάλους σε μεγάλη απόσταση, να τους επιφέρει καίρια πλήγματα και να πετύχει το πολυπόθητο 33% των τελευταίων ευρωεκλογών.

Μετά την επίσκεψη σε Πιερία, Πέλλα, Ημαθία και Θεσσαλονίκη, περιοχές, όπου Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ ευδοκιμούν, ο Πρωθυπουργός μετακινείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βελβεντό και στα Σέρβια στη συνέχεια θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης, το απόγευμα θα βρεθεί στη Φλώρινα και στη συνέχεια στην Καστοριά.

«Ψευτοπατριώτες και έμποροι εθνικών συναισθημάτων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές παίρνει πάνω του την μάχη με τον χώρο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας επιχειρώντας να κάνει σαφές στους πολίτες, σε κάθε ευκαιρία, πως το κόμμα του είναι η πραγματική πατριωτική δύναμη στα έργα και όχι στα λόγια.

Στόχος του όπως δηλώνει οι Έλληνες να ξεχωρίσουν τους αληθινούς πατριώτες του έργου και του αποτελέσματος “από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού. Και πολύ περισσότερο από τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων”.

«Εμπορική αντεπίθεση» με το σήμα της Μακεδονίας

Μιλώντας στο ΣΕΒΕ και με φόντο τις προκλήσεις των Σκοπίων ο Πρωθυπουργός σάλπιξε και την ανάγκη οικονομικής αντεπίθεσης της Ελλάδας με το εμπορικό σήμα που πλέον έχει διεθνή κατοχύρωση, «Macedonia the Great», να γίνεται ένα ισχυρό μέσο οικονομικής διπλωματίας.

Όπως τονίζει ο Πρωθυπουργός στη Βόρεια Ελλάδα το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα αποκτά και επίκαιρη σημασία μετά τις τελευταίες προκλητικές παλινδρομήσεις των βόρειων γειτόνων. Θα πρέπει, τονίζουν στελέχη του Μαξίμου η διπλωματική αντίδραση της χώρας να πλαισιωθεί και από μία εμπορική αντεπίθεση, με πρώτη αιχμή την αυθεντικότητα και ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Μακεδονίας.

Κ. Μητσοτάκης: Ο «ανιστόρητος ΣΥΡΙΖΑ»

Και μπορεί η Κυβέρνηση να έχει ως πρώτη προτεραιότητα να ρίξει τα ποσοστά των κομμάτων στα δεξιά, αυτό δεν σημαίνει όμως πως με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια δεν βάλει και κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτηρίζει ανιστόρητο.

Δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα μας και να κυρώσουμε τα μνημόνια ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση τονίζοντας πως αν η κυβέρνηση της γείτονος δεν “συνέλθει” ο Ευρωπαϊκός δρόμος θα σταματήσει.

Από την Κυβέρνηση λένε πως οι εξελίξεις δικαίωσαν την καθυστέρηση κύρωσης των μνημονίων και χαρακτηρίζουν τη στάση της νέας Προέδρου και των εκεί υποστηρικτικών της, αλλά και του εντολοδόχου Πρωθυπουργού, παράνομη και προκλητική.

Προς όσους ψηφοφόρους δε κινούνται στο δεξιό χώρο υπενθυμίζουν η ΝΔ είχε καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί δεν ήθελε λύση στο ζήτημα, αλλά γιατί η συγκεκριμένη συνθήκη παραχωρούσε «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές ναρκοθετώντας με αυτόν τον τρόπο το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης