ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς προσδιορίζει ο Κασσελάκης την πολιτική ανατροπή - Από πού αντλεί αισιοδοξία

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς προσδιορίζει ο Κασσελάκης την πολιτική ανατροπή - Από πού αντλεί αισιοδοξία
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / EUROKINISSI

Μήνυμα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος φιλοδοξεί στις 9 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πάνω από το 20% και η διαφορά του από τη ΝΔ να είναι μικρότερη των δέκα μονάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με νέα τηλεοπτικά σποτ, συνέχιση των περιοδειών του προέδρου της και μείζονες παρεμβάσεις με ευρύτερη απεύθυνση σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, η αξιωματική αντιπολίτευση «φουλάρει» ενόψει των ευρωεκλογών με διττό στρατηγικό στόχο, όπως σημειώνουν συνεργάτες του κ. Κασσελάκη: αφενός την αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κι αφετέρου την εναλλακτική πρόταση του κόμματος ως της μοναδικής δύναμης εξουσίας με προοδευτικό πρόσημο «για μια καλύτερη ζωή», όπως είναι και το προεκλογικό σύνθημα.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου αντλεί αισιοδοξία όχι μόνο από τα ποσοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων αλλά κι από τα ποιοτικά σύμφωνα με τα οποία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εμφανίζονται οι πιο αποφασισμένοι να ψηφίσουν σε σύγκριση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κασσελάκης, όπως και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, ο ίδιος στοχεύει μετεκλογικά να την επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα για μερικές ημέρες, καθώς και να ενεργοποιήσει το εκεί γραφείο του προκειμένου και να αποδείξει ότι εννοεί αυτό που είπε στη συγκέντρωση του Σαββάτου, πως η πόλη δηλαδή για τον ίδιο είναι νούμερο ένα προτεραιότητα ως προς τα περιφερειακά αστικά κέντρα.

Όσον αφορά την τηλεοπτική καμπάνια, θα ολοκληρωθεί με άλλα δύο σποτ που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, συν ένα επιπλέον το οποίο θα προβάλλεται όλη την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Στο μεταξύ, η Συμμαχία Αριστερών Φοιτητών Κορίνθου καταγγέλλει πως με υποκίνηση της τοπικής ΠΑΣΠ που έχει την πλειοψηφία στην εφορευτική επιτροπή παρεμποδίστηκε η κάθοδός της στις φοιτητικές εκλογές με το επιχείρημα της έλλειψης καταστατικού επικυρωμένου από το Πρωτοδικείο.

Η Συμμαχία ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν απαιτείται κάτι τέτοιο από το νόμο, αλλά καμία παράταξη δεν έχει καταστατικό, ενώ το CNN Greece έχει γίνει γνώστης και καταγγελιών περί απειλών και καθεστωτικών συμπεριφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ