ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Τέμπη: Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια και δικαιοσύνη

Ανδρουλάκης από Τέμπη: Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια και δικαιοσύνη

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών. 

Εurokinissi

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νικολά Σμίτ.

Οι δυο πολιτικοί άνδρες κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο που βρίσκεται στο σημείο, ενώ παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος να μην αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί. Παράλληλα, ανέφερε ότι όταν έφτασε από την ευρωπαϊκή εισαγγελία στη Βουλή το πόρισμα που, όπως είπε, απέδιδε ευθύνες στον πρώην υπουργό Κ. Καραμανλή για την υπόθεση της σύμβασης 717, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική επιτροπή, την οποία καταψήφισε η Ν.Δ.

“Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το ίδιο όταν προκύψουν νέα στοιχεία από την Εισαγγελία της Λάρισας. Έχουμε χρέος να δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, για διαφάνεια και δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών” κατέληξε στη δήλωσή του.

Από την πλευρά του ο κ. Σμιτ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει διαφάνεια και ταχύτητα στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Αργότερα οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Σμιτ θα έχουν συνάντηση με τον κ. Κουρέτα στο κτίριο της Περιφέρειας, ενώ στις 7.30 μ.μ. είναι η προγραμματισμένη η ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ