ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Μπακόλας: «Οργώνει» την Ευρώπη ο Έλληνας Γ.Γ. του ΕΛΚ

O Θανάσης Μπακόλας γ.γ του ΕΛΚ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 

EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Είναι ελάχιστοι οι Έλληνες οι οποίοι μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν άνετα με Ευρωπαίους πρωθυπουργούς, να διατηρούν σχέσεις στενής φιλίας και εμπιστοσύνης μαζί τους και μόνο ένας ο οποίος ταυτόχρονα μπορεί να διαμορφώνει τη στρατηγική ολόκληρης της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στο δρόμο προς τις κρίσιμες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο λόγος για τον «αεικίνητο», όπως τον χαρακτηρίζουν ευρωπαίοι συνεργάτες του, Θανάση Μπακόλα, Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς), επί χρόνια στενότατου συμβούλου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ.Μπακόλας ήταν αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, με βάση τις Βρυξέλλες με σημαντικές «άκρες» και επιρροή σε ολόκληρη την ήπειρο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τώρα ο στόχος του είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να επικρατήσει σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το ΕΛΚ προετοιμάζεται για τις εκλογές του Ιουνίου ρίχνοντας το βάρος του στην ανάγκη για ευημερία και ανταγωνιστικότητα, στην άμυνα και την ασφάλεια και στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, ο οποίος «τρέχει» τις καμπάνιες του κόμματος σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ένα «roadshow» σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο Ελσίνκι κρίσιμες ήταν οι επαφές ενόψει ευρωεκλογών με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας και ηγέτη του φιλελεύθερου συντηρητικού Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού (Kokoomus), Πέτερι Όρπο.

Στοίχημα για το ΕΛΚ, η συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές αλλά και η κοινή άμυνα και ασφάλεια εν μέσω ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, στο πλαίσιο της περιοδείας του έχει επαφές και με την ελληνική ομογένεια. Στη Φινλανδία συναντήθηκε με μέλη της μικρής αλλα δυναμικής Ελληνικής κοινότητας, ανάμεσά τους με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Ελλήνων Φινλανδίας, κ. Ευάγγελο Βελέντζα.


«Στόχος η ήττα των λαϊκιστών»

Καθοριστική για το ΕΛΚ, πέρα από την Ελλάδα όπου η Νέα Δημοκρατία έχει αναδειχθεί πανευρωπαϊκά σε μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις, είναι και η Πολωνία. Ο γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ είχε επαφές με τον Πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ (πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) με τον οποίο τους συνδέει στενή φιλία.

Στο τραπέζι, η ήττα του λαϊκισμού στην Ευρώπη, η διατήρηση της Δημοκρατίας και το κράτος δικαίου.

Ενώ είχε επαφές με ανώτατα στελέχη του κόμματος Τούσκ στα κεντρικά γραφεία στη
Βαρσοβία.


Τις επόμενες εβδομάδες ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ αναμένεται να επισκεφθεί τόσο την Ιρλανδία όσο και τη Μάλτα για επαφές στο ανώτατο επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης