ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν δημοσκοπικές αντιφάσεις αλλά και ατού – Παραδέχονται το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν δημοσκοπικές αντιφάσεις αλλά και ατού – Παραδέχονται το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα

Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Στις αντιφάσεις των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στα ευρήματα αυτών που έρχονται εστιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναπτερωθεί το ηθικό τους.

Ως προς το πρώτο, χαρακτηρίζουν, για παράδειγμα, αντιφατικό να ανεβαίνει η καταλληλότητα του Στέφανου Κασσελάκη για πρωθυπουργός αλλά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να μένει στάσιμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, κομματικές πηγές ισχυρίζονται στο CNN Greece πως τα πολιτικά μηνύματα που προβάλλει ο πρόεδρός τους περνούν στην κοινωνία, η οποία είναι θυμωμένη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει απευθείας από τη ΝΔ.

Επιπλέον, θεωρούν βέβαιο ότι θα είναι δεύτερο κόμμα, αλλά και το ότι η Νέα Αριστερά θα βρίσκεται κάτω από το 3%.

Εν τω μεταξύ, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου δεν κρύβει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα καμπάνιας της με πρωταγωνιστή τον κ. Κασσελάκη, τα οποία αποτυπώνονται και δημοσκοπικά.

Ως ιδιαίτερα αξιολογήσιμο ατού θεωρείται, μάλιστα, το εύρημα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί με συντριπτική διαφορά σε ό,τι αφορά την εισροή ψηφοφόρων από την κρίσιμη δεξαμενή των πολιτών που δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Επιπροσθέτως, το ότι δείχνει να προηγείται στις ηλικίες από 17- 34 ανεβάζει περαιτέρω το δείκτη της αισιοδοξίας στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Παραδέχονται, πάντως, ότι η κατάσταση για την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει δύσκολη στη Βόρεια Ελλάδα και στη βελτίωσή της δεν βοηθά η ανακίνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και τις επόμενες θα είναι στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, την Περαία και τη Βέροια θα επισκεφθεί τα προσεχή 24ωρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Κιλκίς, το οποίο θα επισκεφθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης κόμικς «ComicCon» στη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά στο βαν της περιοδείας στο Λευκό Πύργο και θα συνεχίσει με μια μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (πλατεία Αγίας Σοφίας) κι εν συνεχεία θα συναντηθεί με ποντιακές οργανώσεις.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα περιοδεύσει στα Γιαννιτσά, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί διαδοχικά την Περαία (10.00) και τη Βέροια (12.00).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να περιοδεύσει στην Πελοπόννησο την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ το επόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου θα απευθύνει χαιρετισμό στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σε συνεργασία με τον Economist.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο συνέδριο αναμένεται να μιλήσει κι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ