ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Ηλιούπολη: Στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη - Να τελειώνει το άλλοθι του 41%

Κασσελάκης από Ηλιούπολη: Στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη - Να τελειώνει το άλλοθι του 41%
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS

«Στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη. Κάθε ημέρα μεγαλώνουμε», υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Φλέμινγκ, στην Ηλιούπολη, μέσα από το βαν που τον συνοδεύει στις περιοδείες του.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές πως υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση ώστε να τελειώνει το άλλοθι του 41%.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του με ένα σχόλιο για τη νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι, υποστηρίζοντας πως η εγκληματικότητα πλέον στη χώρα μας έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα, ιδίως ως προς τους βιασμούς και τις διαρρήξεις: «Η ΝΔ δεν είναι η παράταξη της ασφάλειας. Απαιτείται μεγάλος εκσυγχρονισμός στην Ελληνική Αστυνομία. Έχουμε προτείνει τον αστυνομικό της γειτονιάς, καλύτερη μετεκπαίδευση των αστυνομικών, επιστημονική στελέχωση των τμημάτων και νομική κατοχύρωση της γυναικοκτονίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για γενικότερη ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία- και οικονομική- την ώρα που οι εισηγμένες εταιρείες έχουν ρεκόρ κερδών, καλώντας την Ευρώπη να βάλει ένα τέλος στην οριζόντια λιτότητα και την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται κι όχι να υπακούει τυφλά τον πλούσιο Βορρά: «Όταν σε μια οικονομία η Wall Street βγάζει υπερκέρδη και η Main Street υποφέρει κάτι πηγαίνει στραβά. Πρέπει να αλλάξουμε οικονομικό μοντέλο».

Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε, επίσης, τη ΝΔ πως έχει επιλέξει να χαϊδέψει ακροδεξιά αφτιά αντί να ακούσει την κοινωνία: «Τώρα ξέρουμε ότι συγκαλύφθηκε το έγκλημα των Τεμπών. Όπως και πέρυσι πήγε o Κυριάκος Μητσοτάκης στο φράχτη στον Έβρο για να ενισχύσει τα ακροδεξιά στοιχεία το ίδιο έκανε και φέτος. Μια καλύτερη ζωή μπορεί να υπάρξει, αλλά χρειάζεται πολιτική αλλαγή κι αυτή είναι στα χέρια σας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως το κόμμα του θέλει ανθρωποκεντρική πολιτική απέναντι στη συγκάλυψη και στην αλαζονεία, καθώς κι αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ειρήνη, καυτηριάζοντας τα μισόλογα και της κυβέρνησης για το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη, για το οποίο ζήτησε να μπει ένα τέλος.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δαπάνες στην υγεία που έχουν ξεφύγει την ώρα που η εικόνα στα νοσοκομεία ντροπιάζει όλους τους Έλληνες: «Τόσα δισ. ευρώ έχουμε δώσει. Τι αξία έχει η ανθρώπινη ζωή στην πατρίδα μας σήμερα; Δεν αξίζουν στη χώρα μας τα Τέμπη και οι δολοφονίες γυναικών μπροστά σε αστυνομικά τμήματα. Θα πετύχουμε γιατί η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία και μετεκλογικά, Συνεχίζουμε να χτίζουμε ένα κίνημα και θα πείσουμε πως μπορούν όλοι ισότιμα να βοηθήσουν στην εθνική ανάταξη ώστε όλοι να ζουν το όνειρό τους με ασφάλεια στην Ελλάδα».

Σε ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο, ο κ. Κασσελάκης διέκοψε την ομιλία του για να ζητήσει από μοτοσικλετιστή να βάλει κράνος, προειδοποιώντας τον πως δεν θα του σβήσει την κλήση.

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης περιόδευσε σε καταστήματα και καφετέριες της Ηλιούπολης, ενώ συνομίλησε και με πολίτες που βρίσκονταν στον εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, λέγοντάς τους πως κι εκείνος για το λαό αγωνίζεται.

Καταστηματάρχης, μάλιστα, του τραγούδησε με κιθάρα το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» του Κώστα Χατζή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ