ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη Νομικής: Σε 28 συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές - Άνοιξε ξανά η Σχολή

Κατάληψη Νομικής: Σε 28 συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές - Άνοιξε ξανά η Σχολή

Φοιτητές με πανό έξω από την είσοδο της Νομικής Σχολής.

TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές οι οποίες ανέρχονται στις 28, μετά την εκκένωση κατάληψης στη Νομική Σχολή στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες.

Συγκεκριμένα, μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., άνοιξε η Νομική Σχολή, η οποία τελούσε υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας 13/05.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης επέμβαση στη Νομική Σχολή παρουσία εισαγγελέα, και προχώρησαν σε 28 προσαγωγές.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οκτώ γυναίκες αλλοδαπές και συγκεκριμένα από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τη σχολή.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι καταληψίες είχαν στήσει κανονικό επιχειρησιακό κέντρο εντός της σχολής.

Nomiki

Φοιτητές ζωγραφίζουν τη σημαία της Παλαιστίνης.

TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ ολονύχτια ήταν η διαμαρτυρία τους στα Προπύλαια.

nomiki

Έντονες αντιδράσεις των φοιτητών για την επέμβαση της αστυνομίας.

Eurokinissi

H επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική Σχολή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών. Οι φοιτητές άνοιξαν πανό τόσο στην είσοδο της σχολής γράφοντας συνθήματα κατά της αστυνομία και υπέρ της Παλαιστίνης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αστυνομική επιχείρηση σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών - Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ρόπαλα, κράνη και πανό

Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε βραδινές ώρες, χθες, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν -28- άτομα (-10- άνδρες και-18- γυναίκες), εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Σημειώνεται ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ