ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεχαγιά σε ερώτηση CNN Greece:Στόχος ένα όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα για την πολιτική ανατροπή

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

«Ο στόχος στις ευρωεκλογές είναι ένα όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα για την πολιτική ανατροπή», υπογράμμισε η Βούλα Κεχαγιά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης κι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία διευκρίνισε πως αυτό σημαίνει αισθητή μείωση των ποσοστών της ΝΔ, άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και μείωση της ψαλίδας που χωρίζει τα δύο κόμματα.

Η κυρία Κεχαγιά σημείωσε πως ακόμα κι αν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, στόχος είναι να γίνει το πρώτο βήμα για τη νίκη στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν.

Η Κουμουνδούρου είναι, εξάλλου, υπέρ της διεξαγωγής δύο ντιμπέιτ, ενός ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι ενός ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη.

Σε ερώτηση, επίσης, της ιστοσελίδας μας, επεξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς υπέρ της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, δεσμευόμενη ότι το κόμμα της θα επαναφέρει το 13ο και το 14ο μισθό και θα δώσει 10% αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

Σε σχέση με τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, η κυρία Κεχαγιά υποστήριξε πως η κυβέρνηση πέρασε από τους πανηγυρισμούς στις αυταπάτες, ενώ χαρακτήρισε προκλητικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και το ότι είναι προστάτης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με αφορμή τη Μονή της Χώρας.

Η ίδια κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για Ι.Χ. εξωτερική πολιτική, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει αύριο Τετάρτη σχετική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία, ενώ μνημόνευσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σημείωσε, παραλλήλως, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίζει πως δεν θέλει να φανεί επισπεύδουσα όταν έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ανάλαβε την εξουσία.

Η κυρία Κεχαγιά έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε πως ταυτίστηκε με ακροδεξιές φωνές: «Αν έχει ενοχληθεί τόσο γιατί δεν φέρνει άμεσα τα τρία πρωτόκολλα; Θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση της όταν κυρωνόταν η Συμφωνία. Θα θέσει θέμα αποβολής του VMRO από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ή θα επιλέξει την κουραστική ακινησία της; Ποιοι είναι οι ρεμπεσκέδες», αναρωτήθηκε, αναφερόμενη εμμέσως στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Όσον αφορά τη δημόσια αντιπαράθεση Παύλου Πολάκη και Γρηγόρη Γεροτζιάφα γύρω από τον εμβολιασμό, η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άδειασε επί της ουσίας τον πρώην υπουργό Υγείας τονίζοντας πως είναι απολύτως γνωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να θέλει να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

Αναφορικώς με την ακρίβεια, ενημέρωσε ότι στις 24 Μαΐου θα διεξαχθεί στη Βουλή η σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ενώ υπενθύμισε ότι το κόμμα της έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου και προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης νόμου για το φορολογικό με την οποία θα εξειδικεύονται οι προτάσεις που είχε παρουσιάσει ο κ. Κασσελάκης πριν ένα δίμηνο περίπου, καθώς κι αίτηση κατάθεσης εγγράφων για να εμφανίσει η κυβέρνηση το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστροφολογία και μαύρο σκοτάδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης