ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Πασχαλινό τραπέζι και ακρίβεια σε πρώτο πλάνο - Τα μηνύματα του Μαξίμου

Κυβέρνηση: Πασχαλινό τραπέζι και ακρίβεια σε πρώτο πλάνο - Τα μηνύματα του Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κεντρική Λαχαναγορά τη Αθήνας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη 

Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού

Μήνυμα πως η Κυβέρνηση έχει απόλυτη επίγνωση της πίεσης που ασκεί η ακρίβεια στα νοικοκυριά επιθυμεί να στείλει ο Πρωθυπουργός ο οποίος δεν αποκλείεται σήμερα να πραγματοποιήσει αιφνίδια επίσκεψη στην αγορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να συνομιλήσει με τους πολίτες οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι και να ακούσει αφιλτράριστα τις απόψεις τους για τις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, αλλά και τα όσα έχουν να του πουν οι ίδιοι έμποροι για την εξέλιξη των τιμών.

Από την Κυβέρνηση υπενθυμίζουν τους σαρωτικούς όπως λένε ελέγχους οι οποίοι διεξάγονται για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων ενόψει Πάσχα.

Από τις 18 Ιανουαρίου ξεκίνησαν έκτακτοι έλεγχοι μικτών κλιμακίων από τη Γενική Διεύθυνση Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, τον ΕΦΕΤ και τις κατά τόπους ΔΑΟΚ, συνεπικουρούμενων από δικαστικές, αστυνομικές και λιμενικές Αρχές. Από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζεται πως ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ και δεσμεύονται πως έπεται συνέχεια.

Η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως γνωρίζει πολύ καλά πως ο πληθωρισμός εξακολουθεί να δοκιμάζει τα νοικοκυριά και πως θα χρειαστεί επίμονη προσπάθεια, για την οποία δεσμεύεται, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει στήριξη στο εισόδημα, ειδικά των ασθενέστερων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ 24ώρου δεσμεύθηκε πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις θεσμικές πρωτοβουλίες παράλληλα με τα «αναχώματα» τα οποία υψώνονται απέναντι στην επίμονη ακρίβεια.

Όπως δήλωσε και κατά την ομιλία του στη Βουλή η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει έκτακτα μέτρα, το βάρος της όμως πέφτει στις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, σε συντάξεις, σε επιδόματα, όπως το επίδομα μητρότητας, το οποίο επεκτάθηκε για εννιά μήνες στις ελεύθερες επαγγελματίες και τις αγρότισσες.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση προωθεί την πλήρως αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής η οποία είναι ήδη διαθέσιμη και όπου μπορεί κανείς να συγκρίνει τιμές σε εκατοντάδες προϊόντα και να βρει σε ποια αλυσίδα supermarket είναι πιο οικονομικές. Όπως τονίζουν από την Κυβέρνηση οι τιμές ενημερώνονται καθημερινά στις 10:00 το πρωί και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android και iOS.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ένα ακόμη δείγμα της νέας σελίδας στις σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας με καθαρή κυβερνητική στόχευση να δοθεί τo «τελειωτικό χτύπημα» στις διαρροές προς τα δεξιά και προς όσους, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν να εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της πίστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ