ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος για τη δήλωση του Β. Κασσελάκη για τις ψήφους των Σπαρτιατών - «Εξέφρασα προσωπική άποψη»

Σάλος για τη δήλωση του Β. Κασσελάκη για τις ψήφους των Σπαρτιατών - «Εξέφρασα προσωπική άποψη»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κασσελάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Με νέο «στραβοπάτημα» είναι αντιμέτωπος ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον Βασίλη Κασσελάκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή και ξάδελφο του προέδρου του κόμματος.

Η δήλωσή του πως ψήφοι από το κόμμα των Σπαρτιατών είναι ευπρόσδεκτες, οδήγησε το κόμμα να απολογείται σχετικά με το εάν αποτελούν οι Σπαρτιάτες δεξαμενή ψήφων.

«Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούνε να τις απαγορεύσουνε. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», είπε μιλώντας στο Kontra.

Ο κ. Βασίλης Κασσελάκης σε διευκρινιστική του δήλωση μέσω facebook αναφέρει πως εξέφρασε την προσωπική του άποψη.

«Εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες», τονίζει ο Β. Κασσελάκης.

Αυστηρή απάντηση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, δηλώνοντας ρητά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τις ψήφους και τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών.

«Δεν μας εκφράζουν, δεν ταυτιζόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό, τους αποστρεφόμαστε. Το είπε ξεκάθαρα ο Στέφανος Κασσελάκης χθες Τετάρτη και το επαναλαμβάνω και εγώ σήμερα. Δεν τίθεται θέμα παραπλανημένων ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν απευθύνεται σε κανέναν ψηφοφόρο της ακροδεξιάς σε αντίθεση βέβαια με άλλα κόμματα, πάλι γυρίζουμε στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που θέλει να αλιεύσει ψήφους από την ακροδεξιά, το ομολόγησε η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας ότι η συμπερίληψη του κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αυτό εξυπηρετεί», τόνισε η κ. Κεχαγιά μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, με την Έλενα Ακρίτα να διαχωρίζει τη θέση της.

Πυρά από τη Νέα Δημοκρατία

«Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρομανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συνέπλευσε με τη Χρυση Αυγή και ψήφιζε μαζί της νόμους και πως «θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ