ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Φλώρος - Β. Γραμμένος: Ποιοι είναι οι δύο βουλευτές που πιάστηκαν στα χέρια

Κ. Φλώρος - Β. Γραμμένος: Ποιοι είναι οι δύο βουλευτές που πιάστηκαν στα χέρια

O πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος (αριστερά) και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος (δεξιά)

INTIME / EUROKINISSI

Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, που έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, ο οποίος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, την ώρα που στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κ. Φλώρου.

Είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών, ενώ μετά την επίθεση ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη, μετά από εντολή στη φρουρά της Βουλής από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα, ώστε να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

Ποιος είναι ο Βασίλης Γραμμένος

Ο Βασίλης Γραμμένος είναι βουλευτής Α' Αθηνών με την Ελληνική Λύση, ενώ παράλληλα διατελεί χρέη διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και χρέη διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Βελόπουλου.

Παράλληλα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, ενώ είναι πατέρας τριών παιδιών. Στο παρελθόν είχε «κατέβει» ξανά στον «στίβο» της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο στα νότια προάστια.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, 32 ετών και κάτοικος Αθήνας, εξελέγη βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο των Σπαρτιατών στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Το κόμμα έλαβε 5.13% στον νομό της Θεσσαλίας και κέρδισε μία έδρα, την οποία κατέλαβε ο Κ. Φλώρος.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο νεαρός βουλευτής ενημέρωσε το προεδρείο του Κοινοβουλίου για την απόσχισή του από την ΚΟ των Σπαρτιατών και την ανεξαρτητοποίησή του.

Αφορμή για την κίνησή του αυτή, αποτέλεσαν τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος της κόμματος, Βασίλης Στίγκας, για Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Προηγουμένως είχε συνυπογράψει με τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος την ανακοίνωση – απάντηση στον επικεφαλής της παράταξης με την οποία τον χαρακτήριζαν «πιόνι της κυβέρνησης» και τον κατηγορούσαν για «αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις».

Το «παρελθόν» μεταξύ Φλώρου και Γραμμένου που οδήγησε στο επεισόδιο στη Βουλή

Η κόντρα μεταξύ των δύο βουλευτών που πρωταγωνίστησαν στο βίαιο περιστατικό στη Βουλή φαίνεται ότι έχει παρελθόν.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος έχει καταθέσει αγωγή εδώ και αρκετούς μήνες κατά του πατέρα του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου και εξύβριση.

Φαίνεται ότι η ένταση μεταξύ τους ήταν συνεχής, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι αυτή θα φτάσει σε τόσο βίαιο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο ίδιος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, την ώρα που στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κ. Φλώρου.

Ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Mάλιστα, ορισμένοι βουλευτές που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο, επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά είναι άγνωστο εάν το κατάφεραν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ