ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπαινιγμοί Σπίρτζη για διασύνδεση εταιριών καθαριότητας με ομάδες κουκουλοφόρων

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Βαρύτατους υπαινιγμούς για διασύνδεση εταιριών φύλαξης και καθαριότητας των σταθμών του ΜΕΤΡΟ, με ομάδες κουκουλοφόρων που κατέστρεψαν μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, άφησε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συμβάσεις παραχώρησης, ο υπουργός Υποδομών άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η συγκυρία των καταστροφών στα μηχανήματα του ΜΕΤΡΟ, καθώς άρχισαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας και σύναψης συμβάσεων με εταιρείες security και καθαριότητας.

Όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, οι εταιρίες αυτές εκβίαζαν τους εργαζόμενους και δήλωναν ψευδείς αμοιβές και καταστάσεις εργαζομένων. «Όλως τυχαίως κάποιες ομάδες άρχισαν να σπάνε κάποιους σταθμούς εύχομαι να μην υπάρχει διασύνδεση», σχολίασε.

Ο υπουργός Υποδομών επιτέθηκε στη ΝΔ και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ταυτίζονται με τις απόψεις επτά εταιρειών με πτυχίο έβδομης τάξης, για τις οποίες -όπως είπε- «κόπτονται» για το έργο της οδού Πάτρα - Πύργος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης