Γερμανικά ΜΜΕ: «Απόλυτο μπέρδεμα» η απαγόρευση εισόδου Βαρουφάκη - Ποιος το επέβαλε και γιατί;

Με το θέμα της απαγόρευση εισόδου και κάθε πολιτικής δραστηριότητας («Betätigungsverbot») του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη στη Γερμανία ασχολείται η εφημερίδα Taz. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει πλέον και ο κίνδυνος νομικών επιπτώσεων, καθώς «η γερμανική Αμνηστία ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις ενέργειες της αστυνομίας κατά της Διάσκεψης για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο».
Oπως αναμεταδίδει η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle, σε περίπτωση που ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, πιθανότατα οι γερμανικές Αρχές θα τον είχαν υποχρεώσει να επιστρέψει πίσω στα σύνορα.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανταλλαγή μέιλ μεταξύ του δικηγόρου του Έλληνα πολιτικού και της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, σύμφωνα με στοιχεία της Frankfurter Rundschau.
- Διαβάστε επίσης: Η Γερμανία απαγορεύει στον Βαρουφάκη την είσοδο μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη
Ωστόσο, όπως αναφέρει η taz, η οποία επανέρχεται στο θέμα με νέο δημοσίευμα του Ντάνιελ Μπαξ, «δεν είναι ακόμη σαφές ποιος ακριβώς επέβαλε την απαγόρευση εισόδου - και γιατί».

Όπως μάλιστα σχολιάζει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην επικοινωνία της taz με τις γερμανικές Αρχές, πρόκειται για το «απόλυτο μπέρδεμα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει πλέον και ο κίνδυνος νομικών επιπτώσεων: «Η γερμανική Αμνηστία ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις ενέργειες της αστυνομίας κατά της Διάσκεψης για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο.
Η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του συνέρχεσθαι ισχύουν "για όλους τους ανθρώπους, ακόμη και αν ασκούν κριτική στη γερμανική και ισραηλινή κυβερνητική πολιτική", (σ.σ. επισημαίνει η Αμνηστία), ενώ τα όρια "σηματοδοτούνται από ποινικά αδικήματα και όχι από δηλώσεις που δεν αρέσουν στην πολιτική"».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜέΡΑ25: Η Γερμανία απαγορεύει στον Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ναυάγιο τουριστικού υποβρυχίου στην Ερυθρά Θάλασσα - Φόβοι για τουλάχιστον έξι νεκρούς
12:50
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Σε 500.000 ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη
12:48
«Nine Little Indians»: Ένα νέο ντοκιμαντέρ σε παραγωγή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο
12:40
Πηγές υπ. Άμυνας Τουρκίας για τα συνθήματα στην παρέλαση: Δεν θα δείτε από εμάς τέτοιες συμπεριφορές (vid)
12:34