ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζον Κέρι: Απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ - Συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη

Τζον Κέρι: Απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ - Συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη

Ο Τζον Κέρι κατά την ομιλία του στο 9ο «Our Ocean Conference»

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ / INTIME

Τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση του περιβάλλοντος με αιχμή την παραγωγή «πράσινης» -καθαρής- ενέργειας καθώς και την υποδειγματική διοργάνωση του 9ου «Our Ocean Conference», απένειμε κατά την απογευματινή ομιλία του στη διεθνή διάσκεψη ο Τζον Κέρι, διατελέσας υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υποψήφιος για την προεδρία της χώρας και επί σειρά ετών γερουσιαστής με με μεγάλη επιρροή στο Καπιτώλιο.

«Έχετε επιτύχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μόνο από ανανεώσιμες πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι», τόνισε ο Τζον Κέρι, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη, παράλληλα, για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

«Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας»

«Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας», επισήμανε ο Τζον Κέρι ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης για τον Ωκεανό, το αποτύπωμα της οποίας, όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό: αναλήφθηκαν 400 δεσμεύσεις, συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, στο πλαίσιο των 9 Διεθνών Διασκέψεων για τον Ωκεανό, έχουν αναληφθεί 2.500 πρωτοβουλίες, συνολικής αξίας 138 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σύνολο του πλανήτη. Είπε ακόμη ότι το 47% των νέων προστατευόμενων περιοχών στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα αυτής της διάσκεψης.

Μητσοτάκης: Κυβερνήσεις, πολίτες και οργανισμοί να δουλέψουμε μαζί για την προστασία των ωκεανών

Για τη σημασία της προστασίας και της διατήρησης των ωκεανών μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference» την οποία φέτος φιλοξενεί η Ελλάδα. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο βασικός ομιλητής και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κυβερνήσεις, πολίτες και οργανισμοί πρέπει να δουλέψουμε μαζί για την προστασία των ωκεανών». Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στις αλλαγές που συντελούνται από την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για το Ταμείο Απανθρακοποίησης.

Πρόκειται για ένα mega project που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και έχει στόχο να «πρασινίσει» τα νησιά με αλλαγή του μείγματος παραγωγής ενέργειας με ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας. Πριν από λίγο καιρό, το ελληνικό σχέδιο πήρε πράσινο φως από την DG Clima της Κομισιόν.

Δείτε την ομιλία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ