Κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη για τις δηλώσεις περί Δικαιοσύνης και ΕΛΑΣ
Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τη σύλληψη του διευθυντή και του υποδιευθυντή του Νοσοκομείου Τρικάλων.
«Λέει ο υπουργός "πώς τολμάει το δικαστήριο να κρίνει την απόφαση;" Διανοείστε για τι είδους κράτους μιλάμε; Η κυβέρνηση κυβερνά κατά το Σύνταγμα και τους νόμους και ο Πολάκης νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης αμφισβήτησε τη Δευτέρα την απόφαση της Δικαιοσύνης και την προσωρινή της διαταγή, αλλά και την επιβολή του νόμου από την αστυνομία, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ.
«Το υπουργείο αποφασίζει ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου αλλά δικαίωμά του, στην πορεία υλοποίησης της απόφασης, ένας από τους εργολάβους καθαριότητας πήγε στο δικαστήριο και πήρε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης απόφασης γιατί στο ΣτΕ συζητείται η κύρια απόφαση. Τη Δευτέρα η διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων με το "έτσι θέλω" αποφασίζει να μην υπακούσει στην απόφαση και να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, τότε η αστυνομία προχωρά στις συλλήψεις καθώς ο εργολάβος έχει την απόφαση. Έρχεται τώρα ο κ. Πολάκης και λέει ότι το παραδικαστικό κύκλωμα αποδεικνύεται επειδή δικαστής εξέδωσε προσωρινή απόφαση και το ΣτΕ τολμά να κρίνει την ορθότητα της απόφασής του και δεν θα έπρεπε να το κάνει επειδή είναι πολιτική απόφαση... Το διανοείστε;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.
Η ανάρτηση του Πολάκη που πυροδότησε την κόντρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Facebook, την οποία ξεκίνησε με τη φράση «τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη του ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η χθεσινοβραδινή σύλληψη του διευθυντή και υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων από την αστυνομία που σε επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υπάρχει σε τμήμα της δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας και το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση».
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που εξυγιαίνουν το χώρο της υγείας, να βρίσκονται υπό την αίρεση η την ακύρωση από κάποιον δικαστή που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ έως τη συζήτηση των κύριων προσφυγών στο συμβούλιο της επικρατείας που πρακτικά σημαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση (λόγω της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης για κάποιους μήνες ή και χρόνο) ότι το υπουργείο Υγείας και οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων δεν μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με εργαζόμενους στην καθαριότητα ,φύλαξη, σίτιση κλπ αλλά πρέπει να παραμείνουν οι εργολάβοι που υπήρχαν πριν ,οι οποίοι αμείβονταν με εξωφρενικά ποσά από τα νοσοκομεία έχοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους με πολύ χαμηλούς μισθούς και με εργασιακές συνθήκες γαλέρας», συνεχίζει.