ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά στην κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα

Προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά στην κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα
Ο Τσίπρας και μέλη του υπουργικού Συμβουλίου χιεροκροτούν για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Οκτωβρίου 2015 ΕUROKINISSI/Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, με την διαδικασία του επείγοντος και με περισσότερα από ένα άρθρο, προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα η κυβέρνηση για να αποφύγει τριγμούς.  

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή "το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος και πολύ περισσότερο δεν θα είναι με μονό άρθρο". Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταφθάσει μηνύματα ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις και απειλούν με αρνητική στάση στην ψηφοφορία εάν δεν υπάρξει συζήτηση στη Βουλή ή υποχρεωθούν μέσω της ψήφισής του με ένα άρθρο να μην εκφράσουν τυχόν διαφωνίες.

Κατά τις ίδιες πηγές, επιτελείς του πρωθυπουργού διεμήνυσαν πως δεν θα επιτρέψουν να διαρραγεί η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για ήσσονος σημασίας θέματα και να προκληθεί πολιτική αστάθεια.

Σημειώνουν, δε, πως αν χρειαστεί, θα ζητηθεί και οι θεσμοί μπορούν να δώσουν παράταση για την ψήφιση των μέτρων μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, πέρα από την προθεσμία της 15ης Οκτωβρίου που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση.

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος στήριξης.

Δεν αποκλείεται η ψήφιση των προαπαιτούμενων να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη ή ακόμα και το Σάββατο, όταν θα έχει επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας από τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή για την διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ