ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για Βορίδη: Δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο

Κυβερνητικές πηγές για Βορίδη: Δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής», τονίζουν κυβερνητικές πηγές για την στάση που τήρησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

«Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο», προσθέτουν.

Μάκης Βορίδης: Θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στάση αναμονής για τους υφυπουργούς

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενοι στους υφυπουργούς, τονίζουν ότι «δεν είναι μέλη υπουργικού. Αφήστε να δουμε τι θα πραξουν στη βουλη. Δεν εχει ερθει ακομη η ωρα της ψηφοφοριας».

Οι θέσεις κορυφαίων υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης διατύπωσαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο και συγκεκριμένα:

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι: «Πρέπει να δούμε και τον αντίκτυπο που θα έχει στις άλλες μεγάλες προσπάθειες όπως στην αντιμετώπιση του bullying. Είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει θετικά».

Ο Μάκης Βορίδης είπε ότι δήλωσε τη θέση του για αποχή και πρόσθεσε ότι έγινε εκτενής κουβέντα με επιχειρήματα υπέρ και κατά.

Ο Κωστής χατζηδάκης είπε ότι «η αναγνώριση στο γάμο συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα ερχόμαστε και νόμοι ποιοι με κάτι που υφίσταται. Πόσο άραγε ταιριάζει στην ανθρωπιά να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας», σημείωσε.

Τέλος η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε: «Νομοθετούμε έχοντας την αίσθηση ότι κάνουμε το σωστό. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Έχοντας απόλυτη συνείδηση οτι το πρόβλημα και το δίκαιωμα των λίγων είναι υποχρέωση των πολλών. Πήγε πολύ εξαιρετικά η συζήτηση.

Στο υπουργικό τοποθετήθηκε υπέρ του νομοσχεδίου και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία άλλωστε είχε ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και είχε ταχθεί υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια το 2018.

«Η κοινωνική πρόοδος και η προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία θα πρέπει να είναι προτεραιότητα μας.Είναι δικαίωμα και υποχρέωση για όλους και όλες εμάς που πιστεύουμε σε ανοιχτές, δημοκρατικές, φιλελεύθερες κοινωνίες. Σε κοινωνίες σεβασμού, αλληλεγγύης, προστασίας και πρόνοιας», δήλωσε η κ.Κεφαλογιάννη.

Συνολικά μίλησαν 14 υπουργοί.

Οι κ.κ. Σκέρτσος, Ζαχαρακη, Χατζηδάκης, Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη Χρυσοχοϊδης, Σταϊκούρας, Γεραπετρίτης, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκη Κεραμεως, εξέφρασαν όλοι τα επιχειρήματά τους, ενώ ο κ. Βορίδης, αναγνώρισε το άψογο της διαδικασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι δεν θέλει να δημιουργήσει ζήτημα στην κυβέρνηση υπέρ της αποχής.