ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Τσίπρα-Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Ανησυχία Τσίπρα-Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην Τουρκία
Τις εξελίξεις στην Τουρκία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία σχεδόν μονοπώλησαν τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν τη συνάντησή τους, Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου.

«Τα λέμε σε δύσκολες στιγμές για την περιοχή», είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εισερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός πως «πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα «ότι θα υπάρξει μια αποκατάσταση της ομαλότητας, αν και έχω την αίσθηση ότι αυτό θα διαρκέσει αρκετό χρόνο».

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του είπε ότι «εδώ και καιρό υπήρχε η αίσθηση μιας διαιρεμένης χώρας, για διάφορους λόγους» και πρόσθεσε: «Μακάρι να υπήρχε αυτή η πρώτη αναλαμπή ενότητας των πολιτικών δυνάμενων εκεί, αλλά με έμφαση στους δημοκρατικούς θεσμούς, τα σημάδια όμως δείχνουν διαφορετικά».

Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ