ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μπύρα έφερε το πρώτο κυβερνητικό ρήγμα

Η διάταξη για τη φορολόγηση της ελληνικής μπύτας δεν πέρασε από τη Βουλή Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πράξη την προειδοποίηση τους ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο του νομοσχεδίου για τη φορολογία στις ελληνικές ζυθοποιίες εάν η κυβέρνηση δεν το αποσύρει, έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επιφέροντας το πρώτο ρήγμα στον κυβερνητικό σχηματισμό.

Στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές, ο Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν «όχι» στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή φορολογίας στη μπύρα που παράγεται από ελληνικές ζυθοποιίες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόσυρση του επίμαχου άρθρου από το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Το σήμα είχε δώσει ο Πάνος Καμμένος από την περασμένη εβδομάδα, όταν με tweet του εξέφραζε τη διαφωνία του, καθώς δεν αποτελεί προαπαιτούμενο.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης των ενδιαφερόμενων φορέων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Πολιτόπουλος είχε χαρακτηρίσει το άρθρο "επαίσχυντο", υποστηρίζοντας ότιστηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία φαίνεται ότι έχει γίνει "εργαλείο lobbying εναντίον της πατρίδας μας".

Αντιρρήσεις είχαν εκφράσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το επιχείρημα ότι η διάταξη εάν ψηφιστεί θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών εταιριών παραγωγής μπύρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης