ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Θα μπουν κάμερες παντού - «Ακτινογραφία» για όσους μπαίνουν στα γήπεδα

Φωτογραφία αρχείου από επεισόδια κατά τη διάρκεια αθλητικού γεγονότος IN TIME

Ξεκάθαρος ήταν αναφορικά με την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσηςτονίζοντας πως θα τοποθετηθούν «ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα «με τρόπο» μάλιστα «που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν» και πως όσοι πλέον εισέρχονται σε έναν αγώνα θα περνούν «από ακτινογραφία». 

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως η παρουσία της αστυνομίας στο γήπεδο είναι απαραίτητη.

Αναφορικά με τη λίστα με τα 200 άτομα που εμπλέκονται σε σειρά υποθέσεων είπε ότι πρόκειται «για άτομα με έντονη παραβατική συμπεριφορά και παραβατική ποινική συμπεριφορά».

Συμπλήρωσε δε, πως την οπαδική βία παρακινούν επίσης «τοξικά δημοσιεύματα και εμπρηστικές δηλώσεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως «η καρδιά μας είναι κοντά στον αστυνομικό και στην οικογένειά του. Στόχος μας να αξιοποιήσουμε όλα μας τα όπλα για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο

Νωρίτερα την Τρίτη (12/12) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατέθεσαν στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου λίστα με ονόματα 200 σκληροπυρηνικών χούλιγκανς και μη που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες, περιστατικά οπαδικής βίας και στοιχεία για την δράση πολλών προσώπων σε βάθος χρόνων.

Στον φάκελο αυτό περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνον- βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά. Ακόμη, προσκομίστηκαν στοιχεία για τη δράση πολλών προσώπων όχι μόνον για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου.

«Yπάρχουν πρόσωπα, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Ως προς τον επίμαχο κατάλογο των χούλιγκαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν "υψηλού κινδύνου" πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία κ.λπ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι επίσης περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του 31χρονου αστυνομικού

Και ενώ το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται για να δώσει ένα γερό «χαστούσι» σε όσους εμπλέκονται σε περιστατικά οπαδικής βίας, το θύμα των τελευταίων αυτών επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, ο 31χρονος αστυνομικός δίνει «μάχη» με τη ζωή του.

Νωρίτερα έγινε γνωστός ο ακρωτηριασμός του ενός ποδιού του αστυνομικού από τους ιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός είχε μη αναστρέψιμες ισχαιμικές βλάβες και εκτεταμένες μυϊκές νεκρώσεις στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συνεπώς ελήφθη η απόφαση του ακρωτηριασμού του αριστερού κάτω άκρου του προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του.

Ο 31χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης