ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mητσοτάκης: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ - Θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Mητσοτάκης: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ - Θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

«Aτυχές γεγονός» χαρακτήρισε την ακύρωση της συνάντησης από τον Ρίσι Σούνακ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων, στον απόηχο του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Λονδίνο και στην ακύρωση της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ μετά από πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είχε και μια θετική πλευρά γιατί πήρε μεγάλη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

«Δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις με τη Βρετανία»

«Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δύο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος. Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα»

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα σημείωσε: «Παρακολουθήσαμε όλοι όσα έγιναν στο Λονδίνο και αυτό που βρίσκω σημαντικό είναι ότι ο Παρθενώνας που είναι όχι μόνο το σύμβολο της κλασσικής περιόδου για τον πλανήτη αλλά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι σημαντικός γιατί είναι το σύμβολο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας μας από συστάσεως ελληνικού κράτους αλλά τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει, έχει βρει την κατανόηση και την αναγνώριση από την διεθνή κοινή γνώμη και την βρετανική και αυτό είναι το κέρδος γιατί μερικά πράγματα δεν λύνονται αυτόματα, αλλά θέλουν τον χρόνο τους. Νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».