ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο "κύβος ερρίφθη" για τις ημερομηνίες της γαλάζιας εσωκομματικής κάλπης

Ο "κύβος ερρίφθη" για τις ημερομηνίες της γαλάζιας εσωκομματικής κάλπης

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, οι τέσσερεις υποψήφιοι για την ηγεσία το κόμματος, αποφάσισαν, ομόφωνα, οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 22 Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση που υπάρξει και δεύτερος γύρος αυτός θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά, στις 29. Από εκεί και πέρα σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθεί προσπάθεια να κλείσουν και τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία.

Προβλήματα έχουν προκύψει που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του κόμματος καθώς η εκλογική διαδικασία αναμένεται να κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, ιδιαίτερα αν γίνει αποδεκτή η πρόταση των Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη να στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα. Διαφωνίες έχουν προκύψει και για το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν συνδιασκέψεις ή θεματικές συζητήσεις σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή των υποψηφίων. Μέχρι στιγμής, πάντως, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση της κρατικής τηλεόρασης για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας στα πρότυπα αυτής των πολιτικών αρχηγών. Ήδη, πάντως, οι υποψήφιοι για την ηγεσία ξεκινούν σιγά σιγά την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το βράδυ στις 19:30, θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για τη ΝΔ ενώ χθες επισκέφθηκε την Κύπρο. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου και απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους στους εθνικούς αγώνες εναντίον της Τουρκίας. Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις για το κυπριακό.

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη λύση τονίζοντας πως κάθε Έλληνας και Ελληνίδα βρίσκεται στο πλευρό του Κυπριακού λαού. “ Η τουρκική κατοχή πρέπει να τερματιστεί. Αυτό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί την Πάτρα όπου το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία. Ο κ. Τζιτζικώστας εγκαινίασε, χθες, τα γραφεία του στην Αθήνα παρουσία πολλών πολιτικών του φίλων αλλά και στελεχών της ΝΔ. Έχοντας ως σύνθημα το “"ξεκινάμε μαζί" ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε πως ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου, όπως είπε, "να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ για να εμπνεύσουμε τη χώρα".

Αναφερόμενος στο βασικό σύνθημα της καμπάνιας του που είναι το "τολμάμε, αλλάζουμε, κερδίζουμε" ,ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε πως "αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνω καθημερινά από τη βάση και την κοινωνία που θέλει να απαλλαγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το όνειρο σε εφιάλτη".

Από την Κυριακή ξεκινά τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε στοχευμένες παρεμβάσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου επισημαίνοντας την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και το ότι η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα και να μην κυλήσει στην εσωστρέφεια.