ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικά βλέπει την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Ναι» στην τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθιέρωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στις Ένοπλες Δυνάμεις, λέει ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων κάλεσε μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποβάλλουν και τις δικές τους προτάσεις. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συνδικαλιστικό κίνημα στις Ένοπλες Δυνάμεις που θα απεργεί, θα πολιτικοποιείται και θα κλείνει τα στρατόπεδα, αλλά για μια συνδικαλιστική ένωση η οποία θα εκφράζει άποψη στα αρμόδια όργανα.

«Ο συνδικαλισμός στο στρατό είναι ένα δημοκρατικό μέτρο που όχι απλά είναι δεκτό αλλά και διάχυτο στις ευρωπαϊκές χώρες», σχολίασε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στη ρύθμιση για την αξιοποίηση της περιουσίας των μετοχικών ταμείων και των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι προς όφελος όλων των στελεχών. «Η περιουσία αυτή εκτιμάται ότι είναι 34 δις ευρώ. Κάνοντας έρευνα αγοράς και υπολογίζοντας την απόδοση της από την αξιοποίηση της, με 5%, στην τιμή εκκίνησης του δημόσιου πλειστηριασμού αυτό αντιστοιχεί σε ένα δις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως», είπε και πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψουμε με αυτόν τον τρόπο στους δανειστές μας, να την πάνε «στο μεγάλο κουβά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης