ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κείμενο ομάδας Τεμπονέρα: Παραμένουμε στο κόμμα, αλλά «δεν είναι η ώρα για δημοψηφίσματα διαγραφών»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

«Δεν είναι τώρα η ώρα για «δημοψηφίσματα» διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων», σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Χάρης Τσιόκας κι άλλα δύο στελέχη του Δικτύου Ενωτικής Κοινωνικής Αριστεράς, οι Φώτης Λαμπρινίδης και Χρήστος Λαμπρίδης.

Διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες τους και πως σέβονται το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και συμπορεύονται.

Δηλώνουν, πάντως, πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν λευκή επιταγή «ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος. Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο».

Στο ίδιο κείμενο ασκούν αυστηρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στις επιλογές του κι εξηγούν γιατί «αναγκάστηκαν» να αποχωρήσουν κατά τη χθεσινή (Σάββατο) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής: «Η εισαγωγική ομιλία του προέδρου ήταν αντιφατική κι αποπροσανατολιστική από την αναγκαιότητα του κόμματος να εκφράσει τις λαϊκές ανάγκες κι οδηγούσε νομοτελειακά σε εσωστρέφεια. Πιστεύαμε κι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι η ώρα της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα και των πολλών χιλιάδων μελών και στελεχών του κόμματος, με συντεταγμένες συλλογικές λειτουργίες για την έναρξη των εξωστρεφών συνεδριακών διαδικασιών άμεσα».

Οι τέσσερις διευκρινίζουν πως η συμπόρευσή τους δεν συνεπάγεται ένταξη σε επί μέρους συλλογικότητες: «Είμαστε μέλη, στελέχη του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα και δεσμευόμαστε συνειδητά από το καταστατικό του κόμματος, τις αποφάσεις των συνεδρίων, της Κ.Ε., τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Απόλυτη προτεραιότητα είναι για μας είναι να ανταποκριθούμε στην κατάσταση ανάγκης που έχει περιέλθει η μέση ελληνική οικογένεια. Επιμένουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού, στις επιδιώξεις των συστημικών κέντρων, πολιτικού σχεδίου με λογισμό κι όραμα που θα προβάλλει τη διέξοδο από την κρίση. Η πρόταση που κατατέθηκε και συζητείται θα οδηγήσει στα αντίθετα. Σε παραπομπή του συνεδρίου σε απροσδιόριστο χρόνο, αλλά και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των μελών των στελεχών και του λαϊκού παράγοντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης