ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: «Ναι» από ΝΔ στην εξεταστική για τα Τέμπη

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Αποδεκτή  έκανε η κυβέρνηση την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιστροπής όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η ΚΟ της ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης επιφυλασσόμενη με το περιεχόμενο της πρόταση του ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη είπε πως όλα τα στελέχη πρέπει να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωσή του, που παρερμηνεύτηκε, και έδωσε σχετική απάντηση. Ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου, σίγουρα υπήρχε και διαφορετική απόδοση των λόγων του. Έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις και αποκατέστησε αυτό που είπε» πρόσθεσε.

Αντιπαράθεση και στη Βουλή για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών.

Την έντονη συζήτηση πυροδότησε σχετική αναφορά στο θέμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος ζήτησε την «πολιτική αποδοκιμασία» του Άδωνι Γεωργιάδη με την σκυτάλη να παίρνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας για να τονίσει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που παίρνει μέτρα ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Πρωτοβουλία για σύσταση προανακριτικής και από το ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα πρωτοβουλία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σκληρή κριτική για τη δήλωση Γεωργιάδη.

«Γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αλαζονική και κυνική, η οποία μας είχε συνηθίσει να στοχοποιεί και να απαξιώνει διάφορες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτή τη φορά ξεπέρασε και τον πιο κακό εαυτό της, φτάνοντας στο σημείο της ύβρεως απέναντι στους νεκρούς. Η δήλωση Γεωργιάδη αποτελεί την επιτομή της αθλιότητας και της απανθρωπιάς. Η προσπάθεια που κάνει εκ των υστέρων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν πείθει κανέναν», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα θέση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης