ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Διαμαντάκου στο CNN Greece: «Οι άδειες για TV είναι δουλειά ανεξάρτητων Αρχών, όχι υπουργών»

Περί "καταστρατήγησης του Συντάγματος στην περίπτωση των κυβερνητικών χειρισμών για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών", κάνει λόγο στο CNN Greece η γνωστή δημοσιογράφος, Πόπη Διαμαντάκου, η οποία παρακολουθεί στενά τα τηλεοπτικά πράγματα στην Ελλάδα.

Η πολύπειρη δημοσιογράφος έχει σαφή άποψη: "Στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν χειρίζονται τις άδειες των καναλιών οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί απευθείας. Από τότε που ιδρύθηκαν οι κρατικές τηλεοράσεις αλλά και αργότερα οι ιδιωτικές, οι ανεξάρτητες αρχές είναι αυτές που έχουν αναλάβει αυτήν τη δουλειά. Αυτές είναι που έχουν φτιάξει συγκεκριμένα κριτήρια αισθητικά και οικονομικά και ελέγχουν την τήρησή τους. Αυτά τα μοντέλα αφορούν σε άλλα καθεστώτα".

Όσο για τον περιορισμό των αδειών σε τέσσερις η κ. Διαμαντάκου είναι και εδώ σαφής: "Προφανώς και δεν χωρούν μόνο τέσσερις, οι δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας επιτρέπουν πολλές περισσότερες άδειες. Το αν μπορεί μια επιχείρηση να είναι βιώσιμη σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να πληροί τις οικονομικές προϋποθέσεις είναι άλλο θέμα και όχι, βέβαια, του υπουργού. Από πολιτικής άποψης αλλά και επιχειρηματικής το ζητούμενο είναι η πολυφωνία και ο πλουραλισμός".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης