Φίλης για Κασσελάκη: «Στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο»
Ανανεώθηκε:
Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των στελεχών που ήδη παρέπεμψε στο πειθαρχικό για διαγραφή ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Φίλης, τόνισε το πρωί της Τετάρτης (25/10) πως ο κ. Κασσελάκης «στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο» και πως ακολουθεί «πρακτικές Τραμπ».
Για την ανάγκη παρέμβασης Τσίπρα στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «θα μιλήσει όταν κρίνει αναγκαίο». Έσπευσε ωστόσο να επισημάνει πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε όταν ο κ. Κασσελάκης είπε ότι πρωτοκλασάτα μέλη υπονόμευαν τον Τσίπρα, ούτε όταν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» άρχισε μια ιστορία «ότι η Αχτσιόγλου απείλησε τον Τσίπρα. Δεν θα έπρεπε να πει ότι ήταν συκοφαντίες;» διερωτήθηκε ο κ. Φίλης.
«Το κόμμα συρρικνώνεται, επιδεινώνεται η αξιοπιστία του. Ο κ. Κασσελακης το επιδεινώνει γιατί προσπαθεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Αριστερά σε ένα δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Φίλης.
Παράλληλα επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως κάνει πολιτική με βάση την προσωπική του ζωή, εμφανίζοντας τον εαυτό του σε ένα «ριάλιτι» αποφεύγοντας τον διάλογο.
Επανέλαβε την άποψη πως με τις απόψεις που εκφράζει ο κ. Κασσελάκης «κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος».
«Η μετατόπιση προς τα κεντροδεξιά αφήνει ένα κενό. Μετά από 60 χρόνια που δόθηκε μια μάχη για μια άλλη Αριστερά, μη δογματική θα αφήσουμε αυτό το χώρο διαλυμένο; Μπορεί να κάνει αντιπολίτευση αυτό το κόμμα όταν φεύγει από το χώρο που έχει προσδιορίσει και γίνεται κάτι διαφορετικό κόμμα της κεντροδεξιάς ως μπαλαντέρ;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης.
«Αν είσαι ένα κόμμα συμπληρωματικό προς την κυβέρνηση με φιλελεύθερες απόψεις δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν» είπε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια 117 μελών από την Κρήτη για Κασσελάκη - Αναμεσά τους Σταθάκης, Ξανθός
ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή η «μεγάλη σφαγή» - Οι διαγραφές και οι δημοσκοπήσεις
Έκκληση Γερμανού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ για Αρκτική: «Η από κοινού άμυνα είναι και προς το συμφέρον τους»
19:24
Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στην Λεπτοκαρυά Πιερίας
19:15
Καταδίωξη στο Χαϊδάρι: Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι με κλεμμένες μηχανές
19:06
Ένας στους 12 κατοίκους στο Μιλάνο είναι εκατομμυριούχος - Η «χρυσή πρωτεύουσα» της Ευρώπης
18:57