ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα λουκέτα στην αγορά

Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την αντιμετώπιση του νέου κύματος λουκέτων, ζητά από την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με επιστολή 9 βουλευτών της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αλλά και τους προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών και Παραγωγής –Εμπορίου ζητούν να υπάρξει άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους

υπουργούς για τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να λάβουν, ώστε να αναστραφεί το κλίμα στην αγορά, να
αποκατασταθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να διασωθούν ακόμη περισσότερες που απειλούνται και να δημιουργηθούν πραγματικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη.

«Οι εξαγγελίες των υπουργών και τα πολύπλοκα νομοθετικά κατασκευάσματα που απαιτούν ατελείωτες γραφειοκρατικές παρεμβάσεις δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον «Πυρσό», στην «Ηλεκτρονική», στο «Athens Ledra Hotel», στον «Μαρινόπουλο», στην «Jet Oil», στη «Softex»,
και το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» (για να αναφερθούμε σε λίγες μόνο – τις πιο κραυγαλέες – από τις περίπου εκατό περιπτώσεις ελληνικών επιχειρήσεων που κλείνουν ημερησίως το 2016), αλλά και οι προμηθευτές, καθώς και οι συνδεδεμένες εταιρίες, αγωνιούν για την τύχη τους και περιμένουν άμεσες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων, την επιστροφή τους στην εργασία τους και την ανακούφιση των οικογενειών τους», αναφέρουν.

Την επιστολή υπογράφουν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης, Γιάννης Κουτσούκος, Γιάννης Μανιάτης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Ανδρέας Λοβέρδος και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης