ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο η συνδιαμόρφωση εθνικής γραμμής η συνάντηση Κατρούγκαλου με κοινωνικούς εταίρους

Eurokinissi/Kουτρουμάνος Βασίλης (φωτογραφία αρχείου)

Ραντεβού με τους κοινωνικούς φορείς ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά τον Σεπτέμβριο θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να συνδιαμορφώσουν μια εθνική γραμμή.

Επιδίωξη της κυβέρνησης, όπως την προσδιόρισε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στη Βουλή, είναι «να επιβεβαιώσουμε μια κοινή στάση κατά τη διαπραγμάτευση, η οποία θα αποκλείει το δικαίωμα της ανταπεργίας και των ομαδικών απολύσεων και θα προωθεί το αίτημα για την επαναφορά κοινωνικών διαπραγματεύσεων». Για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί η συναίνεση και των άλλων κομμάτων, καθώς «πρόκειται για θέμα που υπερβαίνει τις παρατάξεις της Βουλής».

Στη συνεδρίαση με θέμα «η κοινωνική διάσταση της Ε.Ε. και οι πολιτικές κοινωνικής συνοχής» ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η συζήτηση για τα εργασιακά που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτελεί προσπάθεια επανασύνδεσης με την κανονικότητα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, που προβλέπει μια αγορά ρυθμισμένη από τα κοινωνικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις του δικαίου. «Η μαυρίλα και η λιτότητα της προηγούμενης περιόδου ήταν ένα εξιτήριο εξόδου από την Ευρώπη», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης