ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το καμπανάκι της Δημοκρατίας πρέπει να το χτυπάμε όταν χρειάζεται, απαντά στη ΝΔ ο Βούτσης

Το καμπανάκι της Δημοκρατίας πρέπει να το χτυπάμε όταν χρειάζεται, απαντά στη ΝΔ ο Βούτσης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, διαβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης μετά το διάβημα διαμαρτυρίας του Νίκου Δένδια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη στάση της ΝΔ, λέγοντας ότι για θέματα που μπορούν να συζητηθούν και να δίνονται λύσεις δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές εντάσεις χωρίς νόημα, ενώ σε ότι αφορά στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, είπε: «Το καμπανάκι της Δημοκρατίας πρέπει να το χτυπάμε όταν χρειάζεται για όσους χρειάζεται και για όσα θέματα χρειάζεται. Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα για θέματα της Δημοκρατίας».

Παραδέχθηκε πάντως, ότι υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση στον ορισμό ημερομηνίας συζήτησης της πρότασης της ΝΔ και σημείωσε, ότι, χωρίς να θέλει να κάνει συμψηφισμούς, υπήρξαν και στο παρελθόν ανάλογη περίπτωση όπου πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής δεν συζητήθηκε ποτέ.

«Στη συζήτηση του Κανονισμού της Βουλής, στις 28 Ιουνίου, αναφέρθηκα θεσμικά και δημόσια σε όλα αυτά τα ζητήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, και αυτοκριτικά, και επεξηγηματικά, σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την καλύτερη νομοθέτηση. Υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα σφιχτά περιθώρια. Το ξέρουμε, ελπίζω αυτός ο κύκλος γρήγορα να κλείσει. Ο τρόπος που έρχεται και επανέρχεται αυτό το ζήτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί πεδίο παρεξήγησης», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ