ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος Δημοψηφίσματος:Ο Ανδρέας Νεφελούδης μιλά στο CNN Greece

Συζητάμε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδη για την επέτειο του ενός χρόνου από το Δημοψήφισμα του 2015.

Ο κ. Νεφελούδης υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα αντικατόπτριζε μία πάλη απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα το οποίο νικήθηκε κατά κράτος.

«Είναι σαφές ότι δεν πετύχαμε όλα όσα θέλαμε. Αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μια δύσκολη συμφωνία, όμως καταφέραμε να θέσουμε προϋποθέσεις και όρους με βάση τους οποίους αλλάζει το τοπίο πολιτικών που επανακαθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτό το πλαίσιο το θέσαμε στην κρίση του κόσμου με τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι η σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική ανταποκρίνεται στην ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου, ο κ. Νεφελούδης σημειώνει:

«Στο δημοψήφισμα δεν τέθηκε το ερώτημα παραμονής ή όχι στο ευρώ. Το δημοψήφισμα ήταν ένα μήνυμα απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα και ως προς αυτό το σημείο η σημερινή μας πολιτική ανταποκρίνεται απόλυτα. Προφανώς όμως δεν θέλαμε να έχουμε μνημόνιο, δανειακές συμβάσεις και όλο αυτό το πλαίσιο και για αυτό τεθήκαμε εκ νέου στην κρίση του ελληνικού λαού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης