ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Αγχίαλο: Υπήρχαν ζώνες ασφαλείας

Στο θέμα των εκρήξεων σε αποθήκη οπλισμού στη Νέα Αγχίαλο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν ζώνες ασφαλείας.  

Ειδικότερα όπως είπε «αυτό το οποίο έγινε ήταν να εφαρμοστεί ένα σχέδιο εκκένωσης, όπως μας ενημέρωσε αρμοδίως και το ΓΕΑ».

«Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι στο βόρειο κομμάτι της Μαγνησίας, έξι χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου. Εκεί έφτασαν σχετικά κοντά οι εστίες φωτιάς και κρίθηκε ασφαλέστερο- αν και υπήρχε και το πρωτόκολλο αντιμετώπισης, ήταν εκεί και οι γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι πυροσβέστες και οι επίγειες δυνάμεις- για τη ζωή των ανθρώπων αυτών να γίνει προληπτική εκκένωση. Έγιναν κάποιες εκρήξεις και η πιο ισχυρή γύρω στις 19:15, όπως μας ενημέρωσε και το ΓΕΑ. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η κατάσταση είναι ασφαλής, Επελέγη η πιο ασφαλής λύση για την προστασία των ανθρώπινων ζωών» ανέφερε.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «υπήρχαν ζώνες ασφαλείας. Και μάλιστα ένα μικρό μέρος του στρατοπέδου, το δυτικό μέρος της αποθήκης, στο οποίο συνέβησαν τρεις εκρήξεις, επελέγη να προστατευτεί το σύνολο του προσωπικού και όλων των υπόλοιπων κρίσιμων υποδομών του στρατοπέδου και του αεροδρομίου, που δεν επλήγη κανένα από τα υπόλοιπα σημεία.

Έγινε προληπτική απομάκρυνση των εναέριων μέσων, καθαρά για λόγους ασφαλείας, για να μη θιγεί κανένα από αυτά. Ακολουθήθηκαν όλες οι δικλείδες ασφαλείας και όπως μας ενημέρωσε το ΓΕΑ, υπήρξε πλήρης προετοιμασία και εφαρμόστηκαν όλοι οι απαραίτητοι κανόνες. Απλώς επελέγη αυτή η απόφαση για λόγους προστασίας των ανθρώπινων ζωών».

Σχολίασε συνολικά ότι χθες ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα και έπρεπε να υπάρξει μια αλληλουχία αποφάσεων για την προστασία των ανθρώπινων ζωών. «Προφανώς το συντριπτικό μέρος και του υλικού μέρους που υπάρχει, δεν εθίγη καν. Από χθες το βράδυ βρίσκονται στο στρατόπεδο πυροτεχνουργοί και του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και μόλις αυτό καταστεί απολύτως ασφαλές- θα κάνουν και έναν τελικό έλεγχο- φαίνεται ότι η κατάσταση έχει υποχωρήσει ως προς την επικινδυνότητα άρα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Ίσα -ίσα ακολουθήθηκαν όλες αυτές οι διαδικασίες πρώτον για την προστασία του προσωπικού και δεύτερον για την προστασία των υπόλοιπων», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Έρχεται τετραήμερο δροσιάς - Πτώση θερμοκρασίας, κεραυνοί και βροχές

ΕΛΛΑΔΑ

Παπαζάχος για τα σενάρια μεγάλου σεισμού: Ας προφυλαχτούμε από τους επιστημονικούς τσαρλατάνους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τύμβος Καστά δέκα χρόνια μετά: Ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον επίλογο να μην έχει γραφτεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Παππά σε ΝΔ: Σέβομαι και αναγνωρίζω τα σώματα ασφαλείας, το γνωρίζουν και οι ίδιοι

ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Η Μόσχα «χάνει» το Κουρσκ, αλλά πλησιάζει ουκρανική πόλη «κλειδί» - Τι ανησυχεί τον Ζελένσκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για περιστατικό ασθενούς στο νοσοκομείο της Κω

ΚΟΣΜΟΣ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά από την Τσάιλς να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο - Η απόφαση

ΣΠΟΡ

Απαξιωτικές χειρονομίες του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά συμπαικτών του μετά από ήττα της Αλ Νασρ (Vids)

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης