ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στη Ρόδο: Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο o Κυριάκος Μητσοτάκης

Γ.Τ Ν.Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής (23/07) ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της φωτιάς που μαίνεται στη Ρόδο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Ρόδο και την επιχείρηση φιλοξενίας των πολιτών που μετακινήθηκαν προληπτικά σε ασφαλή σημεία του νησιού.

Yπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε μεταβεί και το Σάββατο στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή κλμακίων από ΥΠΕΝ/Μονάδας διαχείρισης Κρίσεων, Υπουργείο Τουρισμού, ΕΚΑΒ, ΓΕΕΘΑ και Σώματα Ασφαλείας.

Τρία ενεργά μέτωπα στη Ρόδο

Σημειώνεται ότι σε τρία μέτωπα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο, για έκτη ημέρα. Οικισμοί εκκενώθηκαν και τουλάχιστον 2.500 άτομα έχουν απομακρυνθεί για την ασφάλειά τους.

Ειδικότερα, τα μέτωπα στα οποία έχουν ριχθεί από το πρωί στη μάχη τα εναέρια μέσα εντοπίζονται νότια του Απόλλωνα, δυτικά από το χωριό Λάερμα και σε χαράδρα ανάμεσα στο Κιοτάρι και το Γενάδι.

Συνολικά στην πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 16 ομάδες πεζοπόρων, 266 πυροσβέστες, 49 υδροφόρα οχήματα. Εντός της ημέρας αναμένονται επιπλέον 15 οχήματα με 60 άτομα.

Από αέρος την επιχείρηση συνδράμουν 5 ελικοπτερα και 10 αεροσκάφη (7 ελληνικά, 1 κροατικό και 2 τουρκικά).

Η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν τα ισχυρά μελτέμια που πνέουν στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης