ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Τι μου είπε ο Τσίπρας στον διάλογο για τον εκλογικό νόμο

EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μία αποκάλυψη από το διάλογο που είχαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα για τον εκλογικό νόμο έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Ο Τσίπρας μου το είπε ξεκάθαρα: "Δεν μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά που δεσμεύθηκα αφού υπάρχουν οι δεσμεύσεις από το 3ο Μνημόνιο. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως αλλάξω τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα να αφήσω κάτι ως Αριστερά γιατί από τα άλλα δεν θα κατορθώσω να κάνω τίποτα”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον Σκαι.

Επιπλέον, σημείωσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική, το ΚΚΕ θα τον στηρίξει ξεκάθαρα.

Απάντηση Μαξίμου στη δήλωση Κουτσούμπα

Απάντηση στη δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία, τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κουτσούμπας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

"Αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον Πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", αναφέρει χαρακτηριστικά το Μαξίμου.

"Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή. Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης