ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχεδιάζεται η ολική ανακαίνιση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για την ολική ανατροπή

Σχεδιάζεται η ολική ανακαίνιση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για την ολική ανατροπή
INTIME

Ολική ανακαίνιση στη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του ακόμα και για την ολική ανατροπή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αλλά και στο επιτελείο με το οποίο θα προσπαθήσει να έχει μια καλύτερη εικόνα για τις κοινωνικές διεργασίες τον ένα περίπου μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν εντάσσεται μόνο η νέα Εκλογική Επιτροπή που συνεδριάζει για πρώτη φορά με τη νέα της μορφή σήμερα Δευτέρα και στην οποία αποτυπώνεται η διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδείξει ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτόν που κυβέρνησε το διάστημα 2015-2019. Αλλά και οι τάσεις που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του και οι οποίες έχουν αποκτήσει προσωπικά και όχι ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Βουλευτές που τα πήγαν πολύ καλά την Κυριακή- Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Γιώργος Καραμέρος, Γρηγόρης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης-, μέλη του think tank του κ. Τσίπρα- Νικόλας Φαραντούρης, Διάνα Βουτυράκου, Δημήτρης Λυριτσής, Τζένη Λειβαδάρου- κι εκπρόσωποι της νέας γενιάς- Διονύσης Τεμπονέρας, Νικόδημος Κινυούα Μάινα, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη- συναπαρτίζουν τρεις διαφορετικές πηγές προσέλκυσης
ψηφοφόρων.

Που σε συνδυασμό με τον έλεγχο των προσώπων που θα εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πάνελ θα εκπέμπουν, όπως τουλάχιστον φιλοδοξείται από την Κουμουνδούρου, ένα ενιαίο αφήγημα.

Όσον αφορά το στρατηγικό σχεδιασμό, σημαντική αναμένεται η συμβολή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκου Μαραντζίδη ο οποίος θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις που θα διενεργεί η Prorata για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα focus group.

Σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνει και η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, η οποία θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις Νομαρχιακές Επιτροπές σε όλη τη χώρα, με έμφαση να δίνεται στις εκλογικές περιφέρειες όπου η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ήταν μικρότερη του πανελλαδικού ποσοστού, καθώς και στο «χαμένα κάστρα»της Δυτικής Αθήνας, Β’ Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Κρήτης.

Βασική στόχευση είναι σε αυτή την προεκλογική περίοδο η δημόσια συζήτηση να περιστραφεί γύρω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στις βασικές του κατευθύνσεις δεν θα αλλάξει σε σχέση με τις 21 Μαΐου, γι' αυτό άλλωστε και θα διοργανωθούν θεματικές εκδηλώσεις στις οποίες θα μιλήσει και ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ