ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Η ΠΓΔΜ έχει έλλειμα δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου

Κοτζιάς: Η ΠΓΔΜ έχει έλλειμα δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου
EUROKINISSI

«Το κεντρικό πρόβλημα της ΠΓΔΜ είναι ότι έχει έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου και συμβιβασμού», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε πως «αυτό οφείλεται στη στάση ορισμένων "φίλων" αυτής της χώρας που την "εκπαίδευσαν" με τρόπο ώστε να μην είναι σε θέση η ηγεσία της να κάνει και εσωτερικούς συμβιβασμούς και εσωτερικές δημοκρατικές πρακτικές».

Ο κ. Κοτζιάς επικαλέστηκε το παράδειγμα της Τουρκίας προκειμένου να απαντήσει σε αναφορές βάσει των οποίων η κατάσταση στην ΠΓΔΜ θα ήταν σήμερα σταθερή, εάν η Ελλάδα δεν είχε θέσει βέτο εξαιτίας του ονοματολογικού.

«Οι εξελίξεις της Ε.Ε. με την Τουρκία δείχνουν πόσο βαθειά λανθασμένη είναι αυτή η άποψη» είπε και εξήγησε: «Από τις εμπειρίες που είχαμε με την Τουρκία από το 1997 μέχρι το 1999 που έγινε άρση του βέτο μας για το Κυπριακό, αποδείχθηκε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει ανοιχτά ζητήματα στην πορεία της για την Ε.Ε.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ